Siirt'te Yamaç Paraşütü Tutkunlarının İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Yamaç Paraşütü Tutkunlarının İlgi Odağı Oldu

Çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamında Siirt dağları yamaç paraşütüne ilgi duyanlara ev sahipliği yapıyor.

09.04.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamında Siirt dağları yamaç paraşütüne ilgi duyanlara ev sahipliği yapıyor.

Beron Sportif ve Havacılık Kulübü Başkanı Taşkın Tuna Özkılıç, son 2 yılda düzenlemiş olduğu yamaç paraşütü sporuna çevre illerinden çeşitli meslek gruplarından katılım olduğunu belirterek, üye sayısının 50'ye ulaştığını dile getirdi.

Siirt coğrafyasının yamaç paraşütü sporuna elverişli olduğu için Türk Hava Kurumu'nca (THK) yamaç paraşütü kursu açılacağını dile getiren Özkılıç, şunları ifade etti:

"Siirt'te yamaç paraşütü yapılması farklı bir sportif alanıdır. Bu sportif alanını geliştirmek için üyelerimize çeşitli bölgeler de etkinlikler düzenliyoruz. Kulübümüzde eğitim almak ve uçuş yapmak için Batman, Şırnak, Mardin, Bitlis ve diğer bölge illerden katılım var. Son dönemlerde doğa sporlarından biri olan paraşütçülüğe ciddi bir ilgi var. Bu da bizleri memnun ediyor. Bu sporun önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı festivallerle hem bölgenin tanıtılması ve sporun geliştirilmesi açısında büyük önem arz edecek."

Şırnak'tan gelen sporcu Fahrettin Atak ise Siirt'te açılan eğitim kursunda yamaç paraşütüyle uçmayı öğrendiğini ardından bu sporu Şırnak'ta yapmaya başladıklarını belirterek, "Barış sürecinin iyi gitmesiyle sporcu sayımızda çok fazla artış oldu. Eskiden terörle anılan bir bölgeyken şimdi spor ile anılan bir yer olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Yamaç Paraşütü Tutkunlarının İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement