Siirt'te Yaralı Kartal Tedavi ve Bakımın Ardından Doğaya Salındı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Yaralı Kartal Tedavi ve Bakımın Ardından Doğaya Salındı

Siirt\'te Yaralı Kartal Tedavi ve Bakımın Ardından Doğaya Salındı

Siirt'te vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan kaya kartalı yapılan tedavilerin ardından doğaya salındı.

18.07.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan kaya kartalı yapılan tedavilerin ardından doğaya salındı.

Siirt'te vatandaşlar tarafından bulunan kaya kartalı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Siirt Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınarak, veteriner hekim gözetiminde gerekli bakım ve kontrolleri yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından bakımı yapılan kaya kartalı daha sonra doğal ortamına götürülerek doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Siirt Şube Müdürü Nevzat Amcalar AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en iyi ve ihtişamlı uçuşuyla bilinen, uçuşta görkemli ve zarif olan, halk arasında (sırtında ve boynunda altın renginde gayet güzel bir parıltı olmasından dolayı) "Altın Kartal" olarak bilinen kaya kartalının yaralı halde bulunduğunu söyledi.

Kartalın yapılan tedavilerin ardından doğaya salındığını belirtilen Amcalar, "Ülkemizde habitatı bozulmamış dağlarda görülen, yüksek bölgelerdeki kayalıklarda yuva yapmayı tercih eden ve tarihte güç, kuvvet sembolü olarak bilinen kartalın nesli tükenmekte olan türler arasında bulunmaktadır" dedi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Yaralı Kartal Tedavi ve Bakımın Ardından Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement