Siirt'te Yöresel Ürünleri Tanıtım Sergisi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Yöresel Ürünleri Tanıtım Sergisi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen ve yöresel ürünlerin sergilendiği serginin açılışını yaptı.

25.04.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen ve yöresel ürünlerin sergilendiği serginin açılışını yaptı.

Özel bir alış veriş merkezinde düzenlenen serginin açılışını yapan Tutulmaz, Siirt'in zengin bir kültüre ve çok önemli marka ürünlere sahip olduğunu belirtti.

Yöresel ve kültürel değerlerin iyi anlatılması ve tanıtılması gerektiğini iafde eden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezinde, ekonomik olarak dezavantajlı vatandaşların, halı ve kilim dokuma kursları, seramik ve el sanatları atölyelerinde almış oldukları eğitimden sonra üretmiş oldukları ürünlerin sergilenip satılması amacıyla dar gelirli kursiyerlerimize gelir kaynağı oluşturulmuştur. Bugün de büyük bir emek harcanarak el emeği göz nuru ürünler ile Siirt'in marka ürünleri Siirt Fıstığı, Pervari Balı ve el sanatları ürünlerimizi halkımızla buluşturuyoruz."

Vali Tutulmaz, yöresel ürünler sergisini gezerek, sergilenen ürünleri inceledi.

Sergi, 3 gün süreyle halkın ziyaretine açık olacağı bildirildi.

Sergi açılışına, Vali Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz, Siirt İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Yöresel Ürünleri Tanıtım Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement