Polis Memurunu Öldüren PKK'nın Sözde Bölge Sorumlusu Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Polis Memurunu Öldüren PKK'nın Sözde Bölge Sorumlusu Öldürüldü

Siirt'te dün düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı 7 teröristten birinin, geçen yıl polis Bünyamin Torğut'u şehit eden örgütün sözde "bölge sorumlusu" Cemal Oğuz olduğu tespit edildi.

16.01.2016 16:45  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te dün güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yedi PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. PKK'lı yedi teröristten birinin, geçen yıl Temmuz ayında polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden ve Ağustos ayında Şirvan ilçesinde sekiz askerin şehit edildiği saldırıyı planlayan, örgütün sözde "bölge sorumlusu" Cemal Oğuz olduğu tespit edildi.

SANSASYONEL EYLEM YAPMA HAZIRLIĞINDAKİ 7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Alınan bilgiye göre, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın koordinasyonunda yürütülen, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı özel komando birliğinin de destek verdiği polis ve jandarma özel harekat timlerince iki adrese gerçekleştirilen operasyonda, sansasyonel eylem yapmayı planlarken etkisiz hale getirilen yedi teröristten birinin kimlik tespitinde önemli bilgilere ulaşıldı.

ÖRÜGÜTÜN SÖZDE BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Bu teröristin, terör örgütünün sözde "Çırav bölge sorumlusu" "Çırav" kod adlı Cemal Oğuz olduğu belirlendi. Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmalarda Oğuz'un, 7 Temmuz 2015'te Siirt'te kaçakçılık şüphesiyle durdurulan otomobilden polis ekibine silahla ateş açarak 30 yaşındaki polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden terörist olduğu anlaşıldı.

8 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ SALDIRIYI PLANLAMIŞTI

Teröristin, 19 Ağustos 2015'te Siirt- Pervari karayolunda zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen bombanın patlatılması sonucu sekiz askerin şehit olduğu saldırıyı da planladığı ayrıca güvenlik güçleri ile sivilleri hedef alan birçok eyleme karıştığı tespit edildi.

En son güvenlik güçlerinin operasyonlarının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinden kaçarak Siirt'te gelip bu kentte de Cizre ve Silopi'deki gibi sokak olayları başlatılması amacıyla planlar yaptığı öğrenilen Oğuz, dünkü operasyonda etkisiz hale getirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİNDE GÜÇ MÜCADELESİ VAR

Teröristin üzerinde tabanca ve kalaşnikof silah, 3 şarjör, 57 fişek, flaş bellek, telsiz, yüklü miktarda para ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Oğuz'un yazdığı, rapor olarak değerlendirilen dökumanlarda, örgüt içinde bazı gruplar arasında denetimi eline almak istemeleri bakımından güç mücadelesi bulunduğu, örgüt mensuplarının güvenlik güçlerinin operasyonları nedeniyle sıkışıp üstlerine bildirmeden nokta değiştirdiği yer alıyor.

Kağıtlara ayrıca örgütün elebaşılarından izinsiz esrar yetiştirip "gelir"den PKK'ya "pay" vermeyenlerin cezalandırılması yönünde not düşüldüğü görüldü.

Polis Memurunu Öldüren PKK\'nın Sözde Bölge Sorumlusu Öldürüldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Memurunu Öldüren PKK'nın Sözde Bölge Sorumlusu Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Kürt: Bir Kürt olarak allah pkk nin belasını versin diyorum..dinsiz cahil dış güçlerin emelleri için çalışan kandırılmış insanlar topluluğu...daha dün bir bebeği katlettiler allahım onların cezasını versin..kurtlerin adını kararmak ve ülkeye zarar vermekten baska neye yaptılar...bu ülkede ne güzel kardeşçe yaşamak varken idealin Amerika nin iranin emellerine hizmet ediyorlar.. 53 4 Yanıtla serhıldan: senin gibi asilsiz kürtler yuzünden bu gün bu kadar kürt genci ölüyor 6 20
  • Gurbetci: Yalannn 6 36 Yanıtla NOYAN: Hainler icin yasasin cehennem 7 2 Canlı canlı gormek: Inan gözler yalan söylemez, kanın yerde kalmaz, bünyamin rahat uyu gurbetçi sen böyle bil 0 0
  • Sertan: Hamdolsun rabbime. Kahrolsun kafir pkk 38 4 Yanıtla
  • ismini açıklamayan yorumcu: Elime bir taramalı tüfek verseler karşımada binden fazla pkk lı ermenikürdünü dizseler bütün teröristleri hiç acımadan tarar gebertirim Not:Ermenikürdü demek aslında ermeni ama kürt numarası yapan demektir. 33 7 Yanıtla rte: hele sen kökünü araştır sanıyoron esas sen takla atmışsın.ricam araştır ha alevi iken de takla atmış olabilirsin. 9 15
  • Ne Mutlu Türküm Diyene : polis asker ölmez şehit olur Allahın en sevilen şefaatçi kulları arasına girer...bu haber başlığı ile propaganda yapmayın 27 3 Yanıtla
  • BUCKYPAPER: KÜRDÜN GÜCÜNÜ HERKES GÖRSÜN ) 1 27 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement