Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden Yurt Protestosu - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden Yurt Protestosu

Siirt'te YURTKUR ait yurdun bir bloğunda meydana gelen hasar nedeniyle yurdun diğer bloklarına yerleşmek istemeyen bir grup öğrenci, eylem yaptı.

23.04.2015 02:19  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde bir araya gelen bazı öğrenciler, erkek öğrenci yurdunun A bloğunda hasar olduğu gerekçesiyle üniversite yönetimince kendilerine, "Yurdu boşaltıp başınızın çaresine bakın" denildiğini iddia ederek, Siirt- Batman karayoluna yürüdü.Öğrencilerin yolu ulaşıma kapatması üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen ve Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu öğrencilerle görüştü. Bunun üzerine öğrenciler, yaklaşık 2 saat süren eyleme son verdi ve karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Öğrencilerle birlikte yurt binasında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Poyrazoğlu, hasarın bir an önce giderilmesi için Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile görüşeceklerini söyledi.Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkek öğrenci yurdundaki A blokta bazı duvarlarda çatlak oluştuğunu ifade ederek, yapılan inceleme sonucu hasar giderilene kadar öğrencilerin B ve C bloğa geçmesine karar verildiğini belirtti.

Ancak yer değiştirmek istemeyen öğrencilerin eylem yaptığını kaydeden Erman, üniversite yönetimi olarak gerekli girişimlerde bulunarak, söz konusu hasarın en kısa sürede giderilmesine çalışacaklarını dile getirdi.

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden Yurt Protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden Yurt Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement