Siirt Valisi Tutulmaz, Alkumru Barajı'nda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Siirt Valisi Tutulmaz, Alkumru Barajı'nda İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Tutulmaz, Alkumru Barajı\'nda İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Alkumru Barajı Hidro Elektrik Santralinde incelemelerde bulundu.

21.11.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Alkumru Barajı Hidro Elektrik Santralinde incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, Tillo ilçesindeki Botan Çayı üzerinde 2011 yılında elektrik üretimine başlayan santralde yetkililerden bilgi aldı.

Santralin hizmet binasını gezen Tutulmaz, yaptığı açıklamada, Siirt'in doğal kaynakları bakımından çok zengin olduğunu belirtti.

Tutulmaz, "İlimiz sınırları içerisinde yapımı devam eden önemli enerji yatırımları, uzun vadede Siirt'i Türkiye'nin önemli enerji noktalarından birisi haline getirecektir" dedi.

Alınan tedbirlerle 2015 yılı içerisinde Botan havzasında önemli bir kaza yaşanmadığını dile getiren Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Botan Çayında meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla santralin faaliyete girmesi öncesinde suyun yükselme ihtimaline karşı baraj yetkilileri ile birlikte bir dizi önlem alındı. Alınan tedbirlerle bu yılı içerisinde Botan havzasında önemli bir kaza çok şükür yaşanmadı. Bu önlem ve tedbirlerin aksatılmadan devem etmesi gerekiyor."

Baraj hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Kasım Eren, Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin toplam kurulu gücünün 261,27 MW, yıllık otalama enerji üretiminin 1 milyar Kwh saat olduğunu kaydetti.

Siirt il genelinin 20 MW enerji ihtiyacı olduğunu belirten Eren, bunun 14MW Alkumru ve Kirazlık barajlarından karşılandığını, geriye kalan 6 MW ise Kurtalan'daki trafo üssünden karşılandığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Valisi Tutulmaz, Alkumru Barajı'nda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement