Siirt Valisi Tutulmaz: "Biz İdare Olarak Bu Yapıda Kim Varsa Bunları Açığa Alacağız" - Son Dakika
Güncel

Siirt Valisi Tutulmaz: "Biz İdare Olarak Bu Yapıda Kim Varsa Bunları Açığa Alacağız"

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Biz idare olarak bu yapıda kim varsa bunları açığa alacağız. Çünkü artık bu yapının, terör örgütünün bir parçası olduğu, bir terör örgütü olduğu her haliyle ortadadır.

26.07.2016 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Biz idare olarak bu yapıda kim varsa bunları açığa alacağız. Çünkü artık bu yapının, terör örgütünün bir parçası olduğu, bir terör örgütü olduğu her haliyle ortadadır. Bu konuda da kimse bizden müsamaha, iyi niyet beklemesin." dedi.

Tutulmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini anımsattı.

Türkiye'nin sıkıntılı bir süreci atlattığını ifade eden Tutulmaz, toplantıya katılan bölge ve il müdürlerini FETÖ'ye karşı uyardı.

Sadece yatırımlarla ve ekonominin iyi olmasıyla gelişmiş toplum olunmadığını anlatan Tutulmaz, demokrasi gibi evrensel değerlere sahip çıkabilmeyi, bunun için de ölebilmeyi göze almakla gelişmiş toplum olunduğunu vurguladı.

Millet olarak bu sınavı başarıyla geçtiklerini belirten Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Evet şehitlerimiz var, travma var, toplumda büyük yara oluştu ancak bunların hepsi en kısa sürede bertaraf edilir. Her bölge müdürümüz buradaki birimlerinden, ayrıca her il müdürümüz kendi sorumluluğunun bulunduğu alandan il merkezi ve ilçeler dahil genel bir incelemeye tabi tutacak. Bu yapıyla doğrudan veya dolaylı bağlantılı, kanunda o şekilde geçiyor, bununla kim varsa arkadaşlar, bunları açığa alacağız. Bizim görevimiz açığa almak, yargıya bunu inceleyin demek. Yargı der ki, 'Bu suçludur tutuklanır', der ki 'Bunun sıkıntısı yoktur' daha sonra serbest bırakılır ama biz idare olarak bu yapıda kim varsa bunları açığa alacağız. Çünkü artık bu yapının, terör örgütünün bir parçası olduğu, bir terör örgütü olduğu her haliyle ortadadır. Bu konuda da kimse bizden müsamaha, iyi niyet beklemesin."

Kanun hükmünde kararnamenin kendilerine ne yapılmalarını emrediyorsa onu yapacaklarını kaydeden Tutulmaz, bu işin sadece emniyetin görevi olmadığına dikkat çekti.

Tutulmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer yapmayacaksanız o koltukta oturmayacaksınız. O koltukta oturmanın gereğini yerine getireceksiniz. O koltukta oturmanın karşılığı da sorumluluğu da yetkileri de hakları da var. Haklarını kullanıp koltuğun sorumluluk bölümünden kaçarsanız o zaman bizim de ilgili müdür arkadaşlara tavrımız farklı olacaktır, bunu açıkça söyleyeyim. Sorumluluktan kaçınmayın. Son bir haftada gördüğüm, bazı müdür arkadaşlarımızın ısrarla böyle işin etrafında dolanma eğilimi. 'Ben bu insanlarla yüz yüze geleceğim, işte ben bunları açığa alamam' düşüncesi var ise onu yapacak birileri gelir oraya, orada durmanızın bir anlamı olmaz. Tabi bunu herkese söylemiyorum."

Siirt Valisi Tutulmaz: "Biz İdare Olarak Bu Yapıda Kim Varsa Bunları Açığa Alacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Valisi Tutulmaz: 'Biz İdare Olarak Bu Yapıda Kim Varsa Bunları Açığa Alacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement