Siirtli Şehit Annelerinden Teröre Tepki - Son Dakika
Güncel

Siirtli Şehit Annelerinden Teröre Tepki

RECEP ÇELİK - Siirt'teki şehit aileleri terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

08.03.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZEKERİYA GÜNEŞ - RECEP ÇELİK - Siirt'teki şehit aileleri terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ve beraberindeki bir grup partili, 2015 yılında Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Karabulak Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırısında şehit olan jandarma er Mansur Cengiz'in Şirvan'ın Durankaya köyünde oturan annesi Adile Cengiz'i ziyaret ederek, Başbakan Davutoğlu'nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit annesine gönderdiği mesajı iletti.

"Bir oğlum daha var o da asker olmaya hazır"

Adile Cengiz, görüşmede devleti ve hükümeti yanlarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını, eşi ile terörün sona ermesi, ülkenin huzura kavuşması için dua ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın başarısı ve güçlü bir şekilde bu operasyonların başarıya ulaşması için dua ediyorum. İnşallah bu terör belasından kurtuluruz. Bir oğlum daha var o da asker olmaya hazır. Ben şehit düşen oğlumun düğününü göremedim, mutluluğunu yaşayamadım ama şehit olması bizim için en büyük teselli oldu. Onun için küçük oğlumu erkenden nişanlandırdım, inşallah yazın düğününü yapacağım."

"Devlete ihanet etmeleri zorumuza gidiyoruz"

Şehit babası Fadıl Cengiz ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan tek bir talebinin suça bulaşan HDP milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması olduğunu söyledi.

Şehit ailelerine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Cengiz, şöyle devam etti:

"Bazı HDP milletvekilleri oğlumu şehit eden PKK'lı teröristler gibi çalışıyor. HDP Eş Genel Başkanının ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyoruz. Biz çocuğumuzun şehit olmasına yanmıyoruz da bu insanların böyle ellerini, kollarını sallayarak devleti tehdit etmeleri zorumuza gidiyor. Şehit aileleri olarak yüreğimiz yanıyor. Bu insanların yaptıkları suçun cezalarını çekmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan da bunu istiyoruz. Devletimiz arkamızda biz bunu biliyoruz ve yetkililere teşekkür ediyoruz."

Cengiz, HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini işaret ederek, "Anamız ve babamız Kürt, köyümüzde Türkçe konuşan doğru dürüst insan yok. PKK, dış güçlerin piyonudur ve HDP de PKK'nın piyonudur. Kim ne suç işlemişse cezasını çeksin, isteğimiz budur" ifadelerini kullandı.

İki oğlu şehit düşmüş

Şirvan'ın Oya köyüne geçen Temiz ve beraberindekiler, 2015 yılında geçirdikleri trafik kazasında şehit düşen köy korucusu Cevdet ve Remzi Yeyrek'in annesi Raife ile eşleri Salihe ve Aysel Yeyrek'i ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu'nun mesajını alan Raife Yeyrek gözyaşlarına hakim olamadı. Terörün bitmesi ve bölgede tekrardan huzurun sağlanması için Başbakana dua ettiğini belirten Yeyrek, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Salihe ve Aysel Yeyrek de eşleri gibi korucu olup, PKK'lı teröristlere karşı mücadele etmek istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirtli Şehit Annelerinden Teröre Tepki - Son Dakika


Advertisement