Şike Davası 5 Ekim'e Ertelendi Lütfi Arıboğan'dan İtiraf Geldi - Son Dakika
Spor

Şike Davası 5 Ekim'e Ertelendi Lütfi Arıboğan'dan İtiraf Geldi

Şike davasında tanıklar dinlendi ancak karar bugün de çıkmadı, duruşma 5 Ekim'e ertelendi. Eski TFF yöneticisi Lutfi Arıboğan, "UEFA bizden yardım rica etti." itirafında bulundu.

18.09.2015 11:57  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Şike Davası'nda savcı, mütalaa için ek süre istedi. Duruşma 5 Ekim'e ertelendi.

AZİZ YILDIRIM KATILMADI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonunun küçük olması nedeniyle duruşma, Çağlayan Adalet Sarayı'nın büyük salonunda, ses ve görüntü kaydı yapılarak gerçekleşti.
Duruşmaya sanıklar eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Olgun Peker ve Ahmet Çelebi katılırken, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer sanıkları avukatları temsil etti.

DURUŞMA 5 EKİM'E ERTELENDİ

Duruşmada, davanın müdahili Trabzonspor AŞ, Bucaspor ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun avukatları da hazır bulundu. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve eski Galatasaray Spor Kulübü Yöneticisi Lütfi Arıboğan da duruşmaya tanık olarak katıldı. Duruşmada savcı, mütalaa için ek süre istedi. Duruşma, 5 Ekim'e ertelendi.

NELER YAŞANDI ?

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları verdi. Temyiz incelemesini 17 Ocak 2014'te tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezasını onarken, diğerlerini bozdu. Yargıtay'ın kararı üzerine dava dosyası, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuru üzerine, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti. Trabzonspor ve Bucaspor'un bu karara itirazları ise reddedildi.

Davanın yeniden görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Ocak 2015'te verdiği ara kararla, 6 sanıklı yeniden yargılama dosyası ile Yargıtay'dan bozulan 31 sanıklı dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

GÜMÜŞDAĞ: KUPA FİNALİ ŞAMPİYONLAR LİGİ KADAR GÜZELDİ

Tanık olarak dinlenen Göksel Gümüşdağ, "Yusuf Turanlı'yı menajer olarak tanıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı iken, İbrahim Akın ve İskender Alın'a birçok kulüp talip oluyordu. İbrahim Akın'a hem Beşiktaş hem de Galatasaray talip olmuştu. Serdal Adalı ile de Holosko'nun kiralanması için görüştük. Ama sezon sonu konuşmak üzere konu kapandı. Bu resmi bir teklif değildi. Serdal Adalı ile görüşmemizde, İbrahim Akın ile ilgili talebini dile getirdi. Ben "Finale kalmak istiyoruz, durum netleşsin sonra konuşuruz" dediğimi hatırlıyorum. İbrahim ve İskender Alın ile ilgili maçtan sonra bir şike iddiası ortaya atıldığını duymadım. İbrahim'in sözleşmesinde, goller için bonus vardı. Kupa finali Şampiyonlar Ligi finali kadar güzel oldu" dedi.

LUTFİ ARIBOĞAN: UEFA BİZDEN YARDIM İSTEDİ

Tanık olarak dinlenen Lutfi Arıboğan, "TFF'de yöneticiyken maçlarla ilgili şikayet gelmedi, Fenerbahçe ile ilgili raporlarda sorun yoktu. Şike tespit şikayetim olmadı. Şikeyi gazetelerden öğrendim. Soruşturma gizliydi. UEFA bizden yardım rica etti. Gelişmeleri yazılı olarak bildirdik. UEFA müfettişi Pierre Cornu ile yalnız görüşmedim. Savcılıkta yanımızda tercüman yoktu. Mehmet Ali Aydınlar, savcı, Cornu ve ben vardım. Cornu'nun CAS'a UEFA tarafından gönderilen yazılı açıklamaları yalan. Fenerbahçe'nin suçluluğu ve masumiyeti ile ilgili bir beyanım olmadı. Cornu gizliliğin kaldırılmasını talep etti ama savcı 'hayır' dedi" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AVCI: ŞİKE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Tanık olarak dinlenen Abdullah Avcı ise "İbrahim Akın ve İskender, üst düzey performans gösteren futbolculardır. Ben futbolcularıma kefilim. Diğer maçlarla hemen hemen aynı kadro ile sahaya çıktık. Maçta şike olduğunu düşünmüyorum. 2-1 galiptik, 3. golü kaçırdık. Onu atsaydık belki bunları konuşmazdık. İskender Alın, 16 yaşından bu yana oyuncumdur. Ona her zaman kefil olurum" diye konuştu.

Şike Davası 5 Ekim\'e Ertelendi Lütfi Arıboğan\'dan İtiraf Geldi

Son Dakika Spor Şike Davası 5 Ekim'e Ertelendi Lütfi Arıboğan'dan İtiraf Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Musti: Ne olacak bu fenevin hali gelen vuruyor giden vuruyor şikeci pislikler 10 6 Yanıtla
  • Caymaz: Şike bir dönem DAVASIDIR. Tıpkı balyoz Ergenekon casusluk davaları gibi. Bütün bu davaların savcıları aynıdır. Ve tümü şu anda ya kaçmış ya da hapistedir. Önce ordumuza sonra da FB ye kumpas kurup esir almak istediler. Çok mu zor bunları anlamak. Siz şike tartışırken ordumuz elden gitti ahmak adamlar 8 3 Yanıtla
  • cinconlar: cinconlar kudursun.kendileri çok temiz maşallah.7-0 lık ankaragücü maçını unuttular herhalde.şikenin alasını yaptılar. 5 5 Yanıtla Hakan: Futboldan anladığın çok belli geri zekalı 8 .0 maç 8 0
  • vur: ve gider bu işten anlıyan toplumlada da oturur bu işi kim haklı kim haksız görürüz ben 30 puan diyorum ve ben benden eminimki 30 puandan daha çok puan aldı gs gecen sene bu gsl i futbolcular ve gs den ayrtılan teknik adamları tek tek hepsini meydana sürer ve de bu maçların 90 dkk sını tek tek izleriz buyrun hodri meydan şike burda hadfi şike ve 3 4 Yanıtla sevdan1ates: sen sivas maclarını acıklayabilecekmisin mecnun otyakmazın baskanı oldugu sivas fb maclarını 0 0
  • vur: artık kapatın bu şike çart çurt işlerini dünya şike yapıyor ve devletlerde bakıyor bırsakın artık bu boş işleri bunlarla uğraşmayın bu boş iş her takım çatır çatır şike yapıyor gecen sene gs nasıl şampıyon oldu hadi şikeyse gidin bunu araştırın 30 puan sadece gs nin 30 puanı gsli teknik direktörlerden aldı buyrun inceleyin ne olmuş gecen sene gs nin 4 yıldız takması hellalmı değil buyrun gsli ler teknik adamları kaç puan vermişlere gsye bu sadece gs den ayrılan ve sonra teknik adam olmuşlar bu 2 5 Yanıtla komik yorumcular: bu kadar uzun yazmana gerek yoktuki ben galatasaray düşmanıyım diye yazsan yeterliydi:)))) 6 1
  • varto: lazo saat 12 biraz gec oldu uşagum bi sus sen 1 6 Yanıtla
  • ALPEREN: Ne şikesi şike savcıları nerede Fenerbahçe büyüktür kimse karşısında duramaz asil insanlara ve kulüplere çamur at izi kalsın oyunu oynayanlar kupa BÜYÜK FENERBAHÇENİN müzesinde alında görelim 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement