Şike Davası'nın Savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Disiplin Kurulu'na İfade Vermeyecek - Son Dakika
Spor

Şike Davası'nın Savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Disiplin Kurulu'na İfade Vermeyecek

Şike Davası\'nın Savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Disiplin Kurulu\'na İfade Vermeyecek

Şike Davası’nın savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Disiplin Kurulu’na sözlü ifade vermeyeceğini belirtirken, belki avukatını veya yazılı bir açıklama gönderebileceğini söyledi.

14.06.2014 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şike Davası savcısı Mehmet Berk, kendisini disiplin kurulunda ifade vermeye çağıran Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a rest çekerek, “Aklansınlar gider ifade veririm. Ama karşımda hem yargıda hem uluslararası spor yargısında mahkum olmuş kişiler var” dedi.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz önceki gün Yıldırım’ın, kongre üyesi Berk’i, 3 Temmuz 2011’de başlattığı Şike Davası nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilip, ifadeye çağrıldığını yazdı.

Dün görüştüğümüz Berk, 25 Haziran’da disiplin kuruluna çağrıldığını belirterek, “BNasıl gideceğim? Karşımdaki insan aklanmış olur giderim. Aklanır ve o zaman der ki ‘Gel sen kulübü zarara uğrattın’. Aklanırlarsa giderim, niye gitmeyeyim” dedi. Buna karşın Berk, bu aşamada belki avukatını gönderebileceğini veya kendisinin yazılı açıklama gönderebileceğini de kaydetti.

"Kumpasın delilini göstersinler"

Şike Davası’nın kumpas olduğu iddialarına da cevap veren Berk, Kumpas dediler ama hangi delile göre. Ben delillerle konuşmak zorundayım. Dosyaya göre şunlar sahte şunlar yanlış desinler. Mesela Balyoz, Ergenekon davalarına şu CD’de tahribat yapılmıştır deniliyor. Doğru veya yanlıştır demiyorum ama delillerin tahrip edildiğine dair lehte karar veren bilirkişi de var aleyhte görüş bildirende. Şike Davası delillerine göre böyle bir iddia var mı? Hakem ‘Gördüğümü çaldım’ der ya, ben de o dosyada ne gördüysem onun gereğini yaptım. Hiç bir yanlış yapmadım. Sıfır yanlışlı mükemmel bir iş çıkardım. Ha daha önceden bilseydik bu kişilerle 3 Temmuz öncesi hiç muhatap olmazdık” dedi.

"UEFA ve CAS da mı paralel?"

Yeniden yargılama sürecini de değerlendiren Berk, dava silbaştan görülürse 5-10 yıla yayılacağını düşündüğünü belirtirken, savcının mütalaasına bakıldığında sadece cezaların oranlarıyla ilgili itirazların göründüğünü, mahkumiyetlere neden olan suçlamalara karşı argüman olmadığını vurguladı. Berk, yeniden yargılama için önü sürülen itirazların Yargıtay’ca kabul görmediğini de sözlerine ekledi. 17 Aralık operasyonuyla birlikte Yargıda da paralel yapı suçlaması” olduğunu ve Aziz Yıldırım’ın da başından beri Şike Davası’nın siyasi bir dava olduğunu hatırlattığımızda ise Berk, Her şeye paralel denirse bu işin sonu olmaz. Şikeyi kabul eden UEFA ve CAS da mı paralel” dedi.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Şike Davası'nın Savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Disiplin Kurulu'na İfade Vermeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement