Şike Davasının Savcısı Mehmet Berk de Açığa Alınan İsimler Arasında Yer Alıyor - Son Dakika
Spor

Şike Davasının Savcısı Mehmet Berk de Açığa Alınan İsimler Arasında Yer Alıyor

HSYK tarafından açığa alınan 2 bin 745 hakim ve savcının arasında spor camiasında şike davasının savcısı olarak tanınan Mehmet Berk de bulunuyor.

20.07.2016 09:45  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen, Türk futbolunun şike davasında operasyonları başlatan ve şike davasının savcısı olarak tanınan Savcı Mehmet Berk, açığa alındı.

BALIKESİR CUMHURİYET SAVCILIĞINA ATANMIŞTI

Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve spor camiasının bir çok ünlü isminin yargılandığı davanın savcılığını yapan Mehmet Berk, HSYK kararı ile Bakırköy Savcılığı'ndan Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı. 15 Temmuz'da darbe teşebbüsü olaylarının ardından HSYK tarafından açığa alınan 2 bin 745 hakim ve savcıdan birisi de Mehmet Berk oldu.

BERAAT KARARIYLA İLGİLİ "VİCDANIM RAHAT" DEMİŞTİ

Berk, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş'ın eski asbaşkanı Serdal Adalı gibi isimlere verilen beraat kararı sonrasında şunları söylemişti:

"Vicdanen rahatım. Ben ömrü hayatımda yaptığım hiçbir işten pişman olmadım. Mehmet Ali Aydınlar'a dava açıyorlarmış. Bana yapılan siyasi baskıları, önerilen rüşvetleri hepsini anlatırım. Ben meslek hayatım boyunca hak, hukuk dışına hiç çıkmadım.

"KASTIMI BULURLARSA GELİP BENİ ASSINLAR"

Ben dosyaya, eyleme bakarım arkadaş. Ben şu meslekte 20 yıl boyunca hep şerefimle çalıştım. Kasıtlı hiçbir iş, hata yapmadım. Hepimiz insanız, hatalarımız olabilir ama o dosyada kasıtlı hiçbir hatamı bulamazlar. 400 sayfa iddianame yazdım, her bir sayfası doğrudur. Bir kastımı bulsunlar, gelip beni assınlar.

"KİM DİYEBİLİR ŞİKE YAPMADILAR DİYE"

Herkesin bir kanaati var, herkesin görüp söylemediği şeyler var. O insanlar bu şike işlerini yaptılar, cezalarını çektiler. Kim diyebilir ki bu tapelere bakarak bu insanlar bu işleri yapmamıştır?"

Şike Davasının Savcısı Mehmet Berk de Açığa Alınan İsimler Arasında Yer Alıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şike Davasının Savcısı Mehmet Berk de Açığa Alınan İsimler Arasında Yer Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • xyz: memlekete olağan üstü günler atlatırken utanmaz fenerli medya halen halkı bölme peşinde savcılarımız mutlaka sizleri de araştırmalı 2 9 Yanıtla
  • fenerli: Hamsi kafalara kapak olsun. 6 2 Yanıtla cumali: Ne alaka.şike yaptığınızı dünya alem biliyor. 3 3
  • ÖMER : ben tayip erdoğanı sevmek zorundamıyım tamam ülkemin cumhurbaşkanı tabiki saygı duyarım bu terbiye ama onu sevmiyorum 2 0 Yanıtla
  • SDC: AYNEN FENERİN İŞİ ZATEN ÇAL OOYNA 0 0 Yanıtla

Advertisement