Silahla Yaralanan İki Şahin Ameliyat Edildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Silahla Yaralanan İki Şahin Ameliyat Edildi

Yaralı bulunan ve ameliyat edilen hayvanlardan birinin, kanadığını kaybettiği için uçamayacağı belirlendi.

29.01.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, silahla yaralanmış bulunduktan sonra Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne getirilen iki şahinin tedavisine başlandı.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı iki şahin bulan vatandaşların, bu hayvanları merkeze getirdiğini bildirdi.

Şahinlerin birinin kanadının kırıldığını, diğerinin ise bu uzvunu kaybettiğini gördüklerini aktaran Büyükçoban, "Bu iki şahini ameliyat ettik. Kanat kırığıyla gelen şahine platin takıldı. Tekrar kanadının iyileşeceği bir süreci geçirdikten sonra onu özgürlüğüne kavuşturabileceğiz. Diğer şahin ise kanadını kaybetmiş durumda. Muhtemelen bundan sonra uçamayacak ama ikisinin de hayatta kalması, yaşaması ve bundan sonraki hayatlarında da başka insan ve onlara zarar veren canlılardan uzak kalması için buradaki tedavileri tamamlanıyor" ifadesini kullandı.

Büyükçoban, tedavileri tamamlandıktan sonra şahinleri Karacabey Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edeceklerini bildirdi.

Ateşli silahla yaralanma sonucu sol kanadı kırılan şahini ameliyat eden Dr. Ayşe Yazıcı da ondan üç saçma çıktığını belirtti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Silahla Yaralanan İki Şahin Ameliyat Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement