Silahlı Kuvvetler 2033'te "Uzay Çağı"Na Geçecek - Son Dakika
Güncel

Silahlı Kuvvetler 2033'te "Uzay Çağı"Na Geçecek

Silahlı Kuvvetler 2033\'te "Uzay Çağı"Na Geçecek

2033 Yeniden Yapılanma Projesi’ne göre, Deniz ve Hava Kuvvetleri büyütülecek, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın yetenekleri ise geliştirilecek.

22.04.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi'ne göre, Deniz ve Hava Kuvvetleri büyütülecek, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın yetenekleri ise geliştirilecek. Yeniden yapılanma kapsamında Silahlı Kuvvetler son teknolojiyle donatılacak, "uzaydan müdahale" için gerekli yapılanma sağlanacak.

Genelkurmay Başkanlığının "TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi" kapsamında 2015 yılının ilk sempozyumu olan "Kara Kuvvetleri Kurumsal Gelişim Projeleri Sempozyumu" Kara Harp Okulu'nda düzenlendi. 2 gün süren sempozyumun kapanışına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay, astsubay ve uzman personel katıldı.

TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi'ne göre, Deniz ve Hava Kuvvetleri büyütülecek, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın yetenekleri ise geliştirilecek. Projede yer alan "uzaydan müdahale" başlığı en çok ilgi çeken konu başlıkları arasında yer alıyor. Yeni yapılanma kapsamında uzaydan müdahale için gerekli yapılanmanın sağlanacak. Yerli teknoloji olmak şartıyla uydu ve haberleşme sistemleri kapsamında uzay çalışmaları hız kazanacak. Bu yolla uydu istihbaratında dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması hedefleniyor. Türkiye'nin uzaya göndereceği uydular da Ankara'nın Kazan ilçesinde kurulan Uydu Montaj Entegrasyon Test Merkezi'nde (UMET) yapılacak.

Projeye kapsamında Özel Kuvvetler, hava ve füze savunma sistemi, elektronik harp, siber savaş gibi konulara ağırlık verilecek. Hava ve Deniz Kuvvetleri büyütülecek. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın kapasitesi ve yetenekleri geliştirilecek. F-35 Savaş Uçağı, ATAK Helikopteri, Altay Tankı, MİLGEM gemileri, ANKA İHA'ları ise TSK'nın operasyon gücünü artıracak. Birinci, İkinci ve Üçüncü Ordular ile Ege Ordusu şeklindeki yapılanma da yenilenecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silahlı Kuvvetler 2033'te 'Uzay Çağı'Na Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gerçekci: siz bu kafayla giderse daha çok çağ beklersiniz 0 0 Yanıtla

Advertisement