Şile'de Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni - Son Dakika
Güncel

Şile'de Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, halk oylamasına ilişkin, "Bu sistem değişmeli, dar geliyor artık bu sistem. Daha çabuk ve daha hızlı karar verebilen bir sistemin gelmesi gerekiyor.

29.03.2017 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, halk oylamasına ilişkin, "Bu sistem değişmeli, dar geliyor artık bu sistem. Daha çabuk ve daha hızlı karar verebilen bir sistemin gelmesi gerekiyor. 16 Nisan Türkiye için bir milat. Geleceğin Türkiyesi için yeni bir başlangıç olacak inşallah. Kararınız memleketimize ve milletime hayırlı olur inşallah. Daha çok hizmet istiyorsanız, 'evet' demeliyiz." dedi.

Topbaş, Şile'de düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şile'de vatandaşlarla bahar güneşinde buluşmanın mutluluğunu yaşadığını, ilçeye her gelişinde farklı bir heyecan duyduğunu söyledi.

Geçmişte Şile'de yaşanan sorunlara değinen Topbaş, şimdi Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile ilçeye can geldiğini ve her tarafın değiştiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçeye doğal gaz getirme talimatını verdiğini hatırlatan Topbaş, bunun üzerine ilçeye doğal gazı getirdiklerini aktardı.

İlçede ulaşım ve çevreyle ilgili sistemler konusunda gelişmeler kaydedildiğini dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"Şile'nin sahilleri atık sularla kirletiliyordu. Sözüm ona, 'derin deşarj' diye, 100-200 metre borularla götürdükleri atık su pislikleri, poyrazda tekrar sahile vuruyordu. İnsanlar gelip burada denize giriyordu. Biz bunları ileri arıtma tesisleri ile çok daha sıkıntı vermeyecek boyuta getirdik. Köylerimize biyolojik arıtma tesisleri kurduk. Altyapıdan üstyapıya kadar bu bölgede hizmetlerimiz var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 13 yıldır görev yapıyorum. 13 yılda yapılan yatırımlar toplamı İstanbul'a 98 milyar lira. Şile'ye şimdiye kadar 1 milyar 628 milyon 243 bin lira yatırım yapıldı."

Kadir Topbaş, İstanbul'da geçmişte yaşanan susuzluk ve tüp kuyrukları gibi sorunları hatırlattı. Şu anda 81 vilayete doğal gaz götürüldüğüne işaret eden Topbaş, şimdi İstanbul'da 6 milyon civarında abone olduğunu vurguladı. Türkiye'nin ekonomik anlamda giderek güçlendiğini belirten Topbaş, belediye olarak yurt dışına gönderilen otobüs yardımlarını anımsattı.

Topbaş, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 217 otobüsü Afrika'ya veriyoruz. Gana'ya 50 otobüs verdik. Siz verdiniz. Geçenlerde Bakana sordum. 'Efendim daha sefere çıkarmadım' diyor. Yolumuz yok. Gana başkentinden konuşuyoruz. Saraybosna'ya 45 otobüs verdik. Gürcistan Tiflis'e 10 otobüs verdik. Ekmeğimizi bölüyoruz, bereketi artıyor. Moğalistan'ın başkenti Ulanbatur sefalet içinde. Halkın yüzde 60'ı çadırlarda yaşıyor. Oraya Türkiye Belediyeler Birliği olarak 10 Kadın Aile Diyaliz ve Sağlık Merkezi kuruyoruz."

Referandum

Halk oylamasına değinen Topbaş, vatandaşlara, "Spor salonu, kültür merkezi ve belediye binası ister misiniz?" diye sordu. Topbaş, "Siz isterseniz hemen yapıyoruz. İşte başkanlık bu." ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız diyor ki, 'Bu sistem yürümüyor. Genel müdür ataması yapacaksınız, 3'lü kararname gerekiyor. Yani Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanının imzasıyla olacak. Sonunda Cumhurbaşkanın dediği oluyor ama o kadar zaman geçtikten sonra oluyor.' İşte İGDAŞ Genel Müdürüm burada. Önce İSPARK'taydı, şimdi kendisini İGDAŞ Genel Müdürü yaptım. Ben kimseye sormadım. Şimdi İGDAŞ Türkiye'nin 18. en büyük hizmeti. Bu hizmeti veriyor. Bizim başarılı olarak gördüğümüz bu çalışmalarımızın esasında, yetkilerimizi doğrudan kullanabilme imkanımız var. Diyorum ki daha fazla yetki versinler. Plan bütünlüğü, 'trafiği bize versin biz çözelim' diyorum. Birileri farklı değerlendiriyor maalesef. 'Hesabı da sandıkta verelim' diyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de ülkeye daha çabuk hareket edebilme imkanı getireceğini aktaran Topbaş, bunun üzerinde demagojilerin yapıldığını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu, kendinizi sevdireceksiniz. Karalamayı bırakın. Girmeyin bu işlere, siyasette başarının temeli kendinizi sevdirmektir. Başarı, vatandaşın gönlünde yer tutmaktan geçer." dedi.

Anayasa değişikliğiyle gençlere siyasete girme fırsatı tanındığını vurgulayan Topbaş, "Parlamentoya 2-3 genç girerse sanki ülkenin geleceği kararacak. Böyle şey olur mu? Yüz binlerce seçilecek genç aday var. İhtiyaç da var. Bizim gençliğimizdeki şartlar değişti, bugünün şartlarını gençler bilirler. Onlar da kendi arkadaşlarıyla bu işi gözden geçirsinler. Maalesef demagoji yapılıyor. Halkın önüne, devamlı bu getiriliyor." ifadesini kullandı.

Kadir Topbaş, yeni sisteme ilişkin bililer vererek, dünyanın hızla geliştiği süreçte zaman kaybetmenin bir eksiklik olduğunu vurguladı.

Esas denetimin halkta olacağını ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sistem değişmeli, dar geliyor artık bu sistem. Daha çabuk ve daha hızlı karar verebilen bir sistemin gelmesi gerekiyor. 16 Nisan Türkiye için bir milat. Geleceğin Türkiyesi için yeni bir başlangıç olacak inşallah. Kararınız memleketimize ve milletime hayırlı olur inşallah. Daha çok hizmet istiyorsanız, 'evet' demeliyiz. Daha fazla yatırım için 'evet' demeliyiz. Ülkede istihdam sorunu çözülsün ve gençlerimiz iş bulsun diyorsanız 'evet'. Ülke muasır medeniyet seviyesine gitmek istiyorsanız 'evet' diyeceksiniz. Aksi takdirde bunlar gerçekleşmez."

Açılış konuşmasının ardından Topbaş ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şile'de Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement