Silifke Belediyesi Almanya Bergkamen Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Yerel

Silifke Belediyesi Almanya Bergkamen Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu

Silifke Belediyesi Almanya Bergkamen Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu

Silifke Belediyesi ve Almanya Bergkamen Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.

14.10.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Belediyesi ve Almanya Bergkamen Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.

1994 yılında Taşucu Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya'nın Bergkamen Belediyesi, Büyükşehir Yasasıyla birlikte Taşucu Belediyesi'nin kapanmasının ardından Silifke Belediyesi ile kardeş şehir olarak çalışmalarını sürdürecek.

Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer, Başkan Yardımcıları ve Bergkamen Belediyesi Tercümanı İbrahim Çeliktaş, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'u makamında ziyaret ederek, kardeş şehir anlaşmasını imzaladılar.

Silifke Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasını sürdürmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer, burada yaptığı konuşmasında şunları ifade etti. 'Yıllar öncesi Taşucu Belediyesi ile imzalamış olduğumuz kardeşliğimiz, uzun yıllara dayanmaktadır. Bugün kardeşliğimizi Silifke Belediyesi ile tazelemiş bulunmaktayız. Geçmiş yıllardan bu güne kadar güzel ve kalıcı dostlukları paylaştık. Bergkamen halkı ile Silifke halkı hep dost olmuştur ve dost kalacaktır. Bergkamen Belediyesi olarak Silifke Belediyesi ile ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ilişkilerimizi her geçen gün daha iyiye doğru götüreceğiz. Bundan gerek belediyemiz olarak ve gerekse Bergkamen halkı olarak çok mutlu olmaktayız. Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut çok başarılı olduğu gibi çokta misafirperver bir kişiliğe sahip. Kendisiyle ve ekibiyle başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum. Silifke'ye yapmış olduğu güzel hizmetlerden dolayı kendisini tebrik ederim. Kardeş şehir anlaşmamız hayırlı olsun" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 1994 yılında başlayan kardeş belediyecilik anlaşmasını bugünden itibaren Silifke Belediyesi olarak sürdüreceklerini belirterek, "Almanya Bergkamen Belediyesi ile Taşucu Belediyesi arasında geçmişe dayalı bir kardeşlik anlaşmasının olduğunu biliyorum. Yeni çıkan Yerel Yönetimler Yasası ile birlikte belde belediyeleri kapatıldı ve bu beldelerimizde Silifke belediyesine bağlandı. Yasa gereği 2014 yılı Mart ayında bu belde belediyelerimiz tüm haklarını da belediyemize devretmiştir. Buna bağlı olarak her iki şehir arasında var olan kardeş şehir anlaşması da bu tarihten itibaren Silifke Belediyemiz tarafından sağlıklı bir şekilde yürütülecektir.

Amacımız Silifke ve kardeş şehrimiz Bergkamen ile olan kardeşliğimizi güçlendirmek, her iki kentin halkı arasındaki bağların güçlenmesini sağlamaktır. Bergkamen ile ilişkilerimiz her geçen gün daha anlamlı hale gelecektir. İki farklı belediye hizmetleriyle karşılıklı projelerimizi en iyi şekilde hayata geçireceğiz.

Kardeş şehir anlaşmamızın ülkemize, ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diler, Alman heyetimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iki kardeş belediyenin başkanları anlaşmayı imzaladı. Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer'a günün anısına plaket takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke Belediyesi Almanya Bergkamen Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement