Silifke Belediyesi Asfalt Sezonunu Açtı - Son Dakika
Yerel

Silifke Belediyesi Asfalt Sezonunu Açtı

Silifke Belediyesi Asfalt Sezonunu Açtı

Silifke Belediyesi yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte asfaltlama sezonunu açtı.

07.06.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Belediyesi yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte asfaltlama sezonunu açtı.

Silifke Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2016 yılının ilk asfaltlama çalışmalarına Mukaddem Mahallesi'nde başladı. Ekiplerin asfaltlama sezonundaki önceliği mahalleler arasındaki bağlantı yollarının asfaltlanması ve yol bakım çalışmaları olacak. Ekipler bağlantı yollarının ardından cadde ve sokakların asfaltlanması ve bakım- onarım çalışmalarına ağırlık verecek.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hedefin üzerine çıkmayı planladıklarını açıklayan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Bilindiği gibi Silifke Belediyesi geçtiğimiz 2 yılda 210 km stabilize yol, 158 bin m2 soğuk asfalt, 71 bin m2 sıcak asfalt, 37 km yeni yol açma ve 40 bin m2, parke döşeme çalışması gerçekleştirmişti. Silifke için planlı, titiz bir çalışma sürdürüyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek kentsel gelişim ve dönüşüm projelerini başarıyla yürütüyor, Silifke'yi geleceğe taşımak için dev adımlar atmaya devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımızın yanında kırsal ve şehir merkezindeki asfaltlama çalışmalarımıza başladık. Havaların ısınması ile birlikte asfalt sezonunu açmış bulunmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda ilçemiz genelinde yaptığımız çalışmalarımız sonucunda hedeflediğimiz asfalt yol yapımının çok üzerine çıktık. Bu yıl da hedefimizin üzerine çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

Silifke Belediyesi olarak ilçe genelinde yapılan yol çalışmalarında kendi asfaltlarını kendilerinin ürettiğini, böylece daha ucuza mal edip kaliteli hizmet sunmaya çalıştıklarını söyleyen Turgut, şunları kaydetti:

"Silifke herkesin bildiği gibi 2693 km2'lik bir alana sahip olup, Tarsus ve Mut ilçelerinden daha büyüktür. 117 bin nüfusa sahip ilçemizde 88 mahallemize de eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz. Buna bağlı yol sorunumuzu da kendi ürettiğimiz asfalt sayesinde asgari boyuta indirmiş olacağız. Böylece köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizin en ücra köşelerine kadar asfalt çalışmalarını ulaştırıp, kentimize rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı getireceğiz. Asfaltta kullanılacak malzeme seçimi ve kullanılacak malzeme miktarları titizlikle takip ediliyor. Bu kalitenin sürekliliği arz etmesi ve yollarımıza kaliteli asfalt yapılması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke Belediyesi Asfalt Sezonunu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement