Silifke'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı - Son Dakika
Güncel

Silifke'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı

Silifke\'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Sarıaydın Mahalle Muhtarı Abdulmuttalip Gündüz tarafından bu yıl birincisi düzenlenen buluşma ve kaynaşma gününde 5 bin kişi kazanlarla şehitler için yemek yaptı.

24.08.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sarıaydın Mahalle Muhtarı Abdulmuttalip Gündüz tarafından bu yıl birincisi düzenlenen buluşma ve kaynaşma gününde 5 bin kişi kazanlarla şehitler için yemek yaptı.

Bu yıl birincisi düzenlenen Sarıaydın Buluşma ve Kaynaşma Günü'nde 5 bin kişi için yemek yapılırken şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Buluşma ve kaynaşma gününde teröre lanet okundu. 5 bin kişi yemek sonrası el açarak terörün bitmesi için dua etti.

Düzenlenen buluşma ve kaynaşma gününe; Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı İsa Güler, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Büyükşehir Muhtarlık İşlerinden Sorumlu Daire Başkanı Erkan Arıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Koordinatörü Atilla Erden katıldı.

"ŞEHİTLERİMİZİ UNUTAMAYIZ İÇİMİZ KANIYOR"

Sarıaydın Mahalle Muhtarı Abdulmuttalip Gündüz düzenlenen günle şehitleri unutmadıklarını, içlerinin kan ağladığını belirtti. Her gün artan terör olayı nedeniyle gelen şehit haberlerinin kendilerini üzdüğünü belirten Muhtar Gündüz bir an önce terör olaylarının bitmesini temenni etti. Gündüz, düzenlenen etkinliğin her yıl geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Sarıaydın Mahallemiz, Mersin ili Silifke ilçesine bağlı, Toroslar'ın eteğine Yörüklerce kurulmuş yaklaşık 700 yıl tarihi geçmişi olan bir yaşam merkezidir. Mahallemiz 850 hane olup nüfusu kış aylarında bin 500 yaz aylarında ise yaklaşık 3 bin kişiye ulaşmaktadır. Ülkemizin ikinci büyük kanyonu köyümüz sınırlarından başlamakta ve köyümüzden geçerek Erdemli ilçesi Lamas Mahallesi'nde bitmektedir. Son yıllarda Kanyon boyunca, Adana ve Mersin illeri; Silifke ve Erdemli ilçelerinden gelen misafirler, gruplar halinde yürüyüş yapmaktadır ve her geçen gün ziyaretçi sayısı artmaktadır. Mahallemizde doğal soğuk hava depoları olup yazın Mart ve Eylül ayları arasında dinlenmeye alınan limonun paketlenmesi ve Ekim ve Mart ayına kadar Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Mersin, Antalya, Muğla illerimizden gelen nar dinlenmeye alınıp paketlenmesi yapılmaktadır. İnsanlarımızın geçim kaynağı tarım ürünleri olup hububat, sebze, meyve, narenciye ve küçükbaş hayvan yetiştiriliciliği yapmaktadırlar" dedi.

"OLUŞTURACAĞIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZLE YARINLARIMIZI AYDINLATMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

Düzenlenen etkinliğin birlik ve beraberliği de sağlayacağını belirten Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Her bastığımız toprakta her toprağa basışımızda onları şehitlerimizi ve ecdatlarımızı hissetmemiz gerekir. 'Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' diyerek Mehmet Akif Ersoy'un bu mısralarından ilham almak ve bastığımız her karış toprakta aziz ecdadımızı ve şehitlerimizi hissetmek ve onları ilham almak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. O zaman dün olduğu gibi bu toprakları bize çok görenlere ve bugün de nasıl kardeş kavgası çıkarmak isteyenler Anadolu coğrafyasını bölmek ve parçalamak isteyen varsa dün olduğu gibi aziz şehitlerimiz ve ecdadımız nasıl cevap verdiyseler biz de bugün onlardan aldığımız ilham ve güçle birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya hissettirmek ve tüm dünyaya bu güzel fotoğrafı vermek ve onların bu heveslerinin boş olduğunu anlatmak zorundayız. Eğer bir olamazsak beraber olamasak farklılıklarımızı zenginlik olarak göremezsek bazılarını oyununa gelir birbirimize düşer birbirimize darılır küsersek bize bu Anadolu coğrafyasını çok görenlerin hain emellerine hizmet etmiş oluruz. Demek istiyorum ki Mevlana'nın dediği gibi küsmek ve darılmak için bahaneler arayacağımız yerine sevmek ve sevilmek için çareler aramalıyız. Yan yana gelmeliyiz. Omuz omuza vermeliyiz. Hacı Bektaş'ın dediği gibi bir olmalıyız iri olmalıyız diri olmalıyız ve yeniden oluşturacağımız birlik ve beraberliğimizle yarınlarımızı aydınlatmak için çalışmalıyız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Lamas Kanyonu gezilirken daha sonra buluşma ve kaynaşma günü verilen yemekle son buldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silifke'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı - Son Dakika

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    12:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü 2023 yılı faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Mansur Yavaş, beş yılda yapılan çalışmaların millet tarafından onaylandığını belirtti. Yavaş, beş yıllık süreçte yapılan projeleri ve hizmetleri anlattı ve gelecek seçimlerde de halkın iradesine saygı duyacaklarını vurguladı.

  • Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor
    12:32 Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor

    Talas Belediyesi'nin kadın girişimcilere destek amacıyla kurduğu Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, bu hafta misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Harman Mahallesi Meydanı'nda kurulan pazarda el emeği ürünler ve ev yapımı yemekler satışa sunulacak.


Advertisement