Silifke'de Antep Fıstığı ve İncir Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Antep Fıstığı ve İncir Festivali Düzenlendi

Silifke\'de Antep Fıstığı ve İncir Festivali Düzenlendi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Nuru Mahallesinde düzenlenen 1. Antep Fıstığı ve İncir Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu.

26.08.2014 10:09  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Nuru Mahallesi'nde düzenlenen 1. Antep Fıstığı ve İncir Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu. Festivalin son bölümünde sahne alan Silifkeli sanatçı Hacer, söylediği şarkılarla binlerce vatandaşı coşturarak, keyifli dakikalar yaşattı.

Nuru Sulama Müdürü Ersin Akdoğan ve Nuru Mahalle Muhtarı Mustafa Şen'in organizasyonu ile ve Silifke Belediyesinin destekleriyle düzenlenen 1'nci Nuru Antep Fıstığı ve İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP Silifke İlçe Başkanı Mustafa Şimşekli, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanları, Mersin İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Daire Müdürleri, Muhtarlar, Silifke Belediye Meclis Üyeleri'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bu seneki festivalin Nuru Sulama Kooperatifi öncülüğünde gerçekleştiğini kaydeden Nuru Sulama Kooperatifi Müdürü Ersin Akdoğan, "Festivaldeki amacımız son yıllardaki üretimi hızla artan Antep Fıstığının ve incirimizin tanıtımını yapmak, alıcıların ve yatırımcıların dikkatini çekmek, bürokrasinin gözünü mahallemizin üzerine yoğunlaştırmak. Gece gündüz çalışan çiftçilerimiz ile tüm misafirlerini buluşturmaktır" dedi.

Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisu, Demirçili, Çatak, Kavak, Kıca, Kocaoluk, Yeniçıktı mahallelerinde yaygın olarak yetiştirilen ve köylünün geçim kaynağı olan Antep fıstığı hasadının başladığını ifade eden Akdoğan, bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 300 ton hasadın yapılacağını belirtti.

Bölgede Antep Fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için Mahalleli üreticilerin sürekli çalışma içerisinde olduklarını belirten Akdoğan, "Bizim ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet gören bir ürün. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyorlar" dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde başarılı daha çok bir çok hizmeti gerçekleştireceklerini belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Bu yıl Nuru Koop Başkanlığı organizesinde Belediyemizin katkı ve destekleriyle gerçekleştirilen 1. Geleneksel İncir ve Fıstık Festivalinin devamını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde başarılı daha birçok hizmeti gerçekleştireceğiz. Değerli Nuru sakinlerim ve kıymetli misafirler. Bende bu yörenin bir evladı olarak göreve geldiğim günden bu yana sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duydum. Nuru'da gerçekleştirmiş olduğumuz parke taşı döşeme çalışmalarımızın devamı gelecektir. Böylesine anlamlı ve coşkulu bir festival hem bizlere yakışır hem de sizlere. İnşallah önümüzdeki senelerde daha farklı ve daha zengin içerikli bir festival gerçekleştirmeyi el birliğiyle düşünüyoruz. Ben emeği ve katkısı olan herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasına festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Silifke'nin dünyanın en önemli yerlerinden biri olduğunu ifade ederek, Nuruluların cennet gibi topraklarda yaşadıklarını dile getirdi. Allah'ın her türlü nimetinin bu topraklarda var ettiğini söyleyen Bozkurt, köylülerin bu ürünlere şükrederek, sahip çıkmasını istedi.

Antep Fıstığının ve incirin Nuru Mahallesinin bir simgesi olduğunu belirten CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Antep fıstığı Nuru Mahallemizin bir simgesidir. Bu tür etkinlikler hem fıstığımızı tanıtacak, hem de Nurumuzun tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Konuşmalar sonrası en iyi Antep fıstığı, en iyi incir yarışması ve incir yeme yarışmaları düzenlenirken yarışmalarda dereceye girenlere belge ve birtakım ödüller de verildi. Programa katılan sanatçılara ve protokol üyelerine de plaket takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Antep Fıstığı ve İncir Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement