Silifke'de Hafta Sonu Kar Keyfi - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Hafta Sonu Kar Keyfi

Silifke\'de Hafta Sonu Kar Keyfi

Silifkeliler hafta sonunu kar top oynayarak geçirdi.

16.02.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifkeliler hafta sonunu kar top oynayarak geçirdi.

Geçtiğimiz hafta yaklaşık yarım metre yağan kar hem tatilcileri hem de köylüleri memnun etti. Kimi mangalını yakarken, kimileri kartopu oynadı. Kardan dolayı en çok sevinenler ise yine çocuklar oldu.

Kırobası yaylası Top Boğazı mevkiinden Kırobasına kadar olan alan tatilcilerle doldu taştı. Yollarda kar topu oynamak ve piknik yapmak isteyenlerdin araçları uzun kuyruklar oluşturdu.

Erzurum Palandöken, Kayseri Erciyes gibi kar sporlarının yapıldığı alanları aratmayan Krobası yaylasında tatilciler, ellerine aldıkları poşetlerle karda kızak keyfi yaşadılar. Yüksek tepelerden poşetlerle kayan vatandaşlar ise farklı görüntüler oluşturdular.

Haftanın yorgunluğunu ve stresini kartopu oynayarak attıklarını ifade eden vatandaşlar, "Geçtiğimiz bir hafta boyunca sürekli yağan yağmurdan dolayı hiç dışarı çıkamadık. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için bol oksijenli ve karlı olan Kırobası'na gelmeyi tercih ettik. Türkiye'nin bir çok bölgesinde kar'dan dolayı vatandaşlar zor anlar yaşarken, kar bizler için eğlence oldu" şeklinde konuştular.

Kar yağışının kendilerini memnun ettiğini ifade eden köylüler, "Uzun süredir böyle bir kar yağmamıştı. Su rezervlerimizin dolması için bu kar'a ihtiyacımız vardı. Toprağın yeterli suya ulaşması için bol bol kar yağması gerekiyor" diye konuştular.

Karayolları, Mersin Büyükşehir ve Silifke Belediyesi ekipleri ilk karın düşmesinden itibaren yaptığı yollardaki kar temizlik çalışması sonucu tüm köy yollarının açık olduğu ifade edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Hafta Sonu Kar Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement