Silifke'de Nar Üretimi - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Nar Üretimi

Silifke\'de Nar Üretimi

Yetiştiriciler yeni sezonda rekolteden umutu.

19.07.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke'de nar üreticilere yeni sezonda rekolteden umutlu.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftçilerin sezona umutla baktığını, bu sezonun nar üreticileri için çok verimli geçeceğini ümit ettiklerini belirtti.

İlçe genelinde 3 bin dönüm bahçede nar üretiminin yapıldığını ve yaklaşık 5 bin ton civarında nar hasadının gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Can, ilçede geçen yıl kilogramı 30 kuruşa kadar düşen narın bu sezon fiyatında artış beklediklerini kaydetti.

Keben Narı

Can, Göksu Vadisi'nde üretimi yapılan Keben Narının Bakanlık tarafından tescillenmiş Türkiye'nin tek sofralık narı olduğunu, ağırlığı 2 kilograma kadar ulaşabilan narın aroması, tadı ve görünüşüyle emsallerinden ayrıldığını kaydetti.

Keben Nar'ının üretim alanının genişlemesi gerektiğini ifade eden Can, şunları söyledi:

"Tamamı yurt içinde tüketilen Keben Narının tamamının üretim alanlarının daha da genişlemesi ve ürün miktarının artması halinde ihracat konusunda adımlar da atılabilir. Bunun için gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gerekse Ziraat Odası olarak üreticileri teşvik ediyoruz. Yeni alanların tarıma açılması ve Keben Narı'nın da o bölgelere dikilmesiyle kendisine özgü mikro klima özelliği olan Göksu Vadisi'nde daha fazla nar üretimi yapılacağına inanıyoruz." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke'de Nar Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement