Silifke'de Tarihi Kalede Temizlik Çalışması - Son Dakika
Güncel

Silifke'de Tarihi Kalede Temizlik Çalışması

Silifke\'de Tarihi Kalede Temizlik Çalışması

Silifke ilçesinde Belediye tarafından tarihi kale çevresinde temizlik çalışması başlatıldı.

16.11.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke ilçesinde Belediye tarafından tarihi kale çevresinde temizlik çalışması başlatıldı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, temizlik işleri personelinin Silifke Kalesi ve çevresinde başlatmış oldukları temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kale eteğinde özellikle Pazarkaşı Mahallesi'ne bakan tarafta etrafa saçılan çöplerin tek tek toplanıp, araçlarla taşındığını ifade eden Turgut, vatandaşların çevre temizliği konusunda duyarlı olmasını kaydetti.

Yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Turgut, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızı her ne kadar çevreyi temiz tutmaları konusunda bilgilendirip, uyarılarda bulunsak da yeterli olmuyor. Naylon poşetler, cam şişeler, molozlar, çuvallar, evsel atıklar ve daha aklımıza gelebilecek birçok çöp yığınları oluşmuş. Silifke'ye hakim, 185 metre yüksekliğinde bir tepe üzerinde yapılmış ve ilçemizin sembolü konumunda olan Silifke Kalemizin çevresini kirletmeyelim. Kalemiz sık sık yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Belediye olarak tarihi kalemizin ve etrafının temizliğini düzenli bir şekilde belirli aralıklarla yapıyoruz. Çok sık kirlenen ve ziyaretçiler için çok kötü bir görüntü oluşturan bu durumun önlenebilmesi için daha duyarlı davranmalıyız. Çocuklarımıza daha temiz bir gelecek sağlayabilmek için hepimizin daha sorumlu davranması gerekmektedir. Şu an yapmış olduğumuz temizlik çalışmasında kalemizi daha çok kirletilmiş olarak bulduk. Elimizden geldiğince temizlemeye çalışıyoruz fakat vatandaşlarımızdan daha temiz bir çevre için duyarlılık bekliyoruz. Bu sebeple hepimize büyük sorumluluklar düşüyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silifke'de Tarihi Kalede Temizlik Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement