Silifke'de Tarihi Kaymakamlık Binası Restore Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Silifke'de Tarihi Kaymakamlık Binası Restore Ediliyor

Mersin'in Silifke ilçesinde Kaymakamlık binası olarak kullanılan tarihi yapının restorasyon çalışmaları başladı.

16.08.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde Kaymakamlık binası olarak kullanılan tarihi yapının restorasyon çalışmaları başladı.

Kaymakam Şevket Cinbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içinde Kaymakamlık, nüfus, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mal Müdürlüğü gibi birimlerin bulunduğu binanın restorasyon çalışmalarının başladığını belirtti.

Yapılan projenin Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandığını ifade eden Cinbir, gerekli yazışmaların tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firmanın ön çalışmaya başladığını kaydetti.

Binanın geçmişi ve durumu hakkında bilgi veren Cinbir, şunları aktardı:

"Yapı ilk olarak Sultan Reşat zamanında hükümet konağı olarak inşa ettirilmiş, uzun yıllar İçel vilayetinin eski il merkezi olarak Silifke'de Vilayet Konağı olarak hizmet görmüştür. İki katlı taş bina cephelerinde çok sayıda pencereleri ile dikkati çeker. Üzeri kırma çatılıdır. Hükümet Konağı olarak kullanıldığı yıllarda kuzey cephenin ortasındaki ana giriş kapısının üzerinde bulunan ve duvarlara kemerle bağlı, iki sütunun taşıdığı çıkma oda, daha sonra yıktırılmıştır. Orjinal planda çok fazla değişmenin görülmediği yapıda binayı boydan boya kat eden orta koridorların iki yanında odalar sıralanmıştır."

Cinbir, yapılacak restorasyon çalışmasıyla binanın daha güzel bir görünüme kavuşacağını ve buradaki birimlerde vatandaşlara verilecek hizmetin daha kaliteli olacağını ifade etti.

Restorasyon çalışmalarının 250 gün süreceğini dile getiren Cinbir, "İkinci kata engelli vatandaşların çıkabilmesi için engelli asansörü, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi, çevre düzeni gibi birçok yenilik yapılacak."dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silifke'de Tarihi Kaymakamlık Binası Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement