Silifke Kadın Meclisi Başkanlık ve Yönetim Seçimleri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke Kadın Meclisi Başkanlık ve Yönetim Seçimleri Yapıldı

Silifke Kadın Meclisi Başkanlık ve Yönetim Seçimleri Yapıldı

Silifke Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığı ve yönetim seçimleri yapıldı.

24.09.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığı ve yönetim seçimleri yapıldı.

Göksu Otel toplantı salonunda Kadın Meclisi Genel Kurulu toplandı. Divan Başkanlığını Rabia Yılmaz Bal'ın, divan sekreterliğini de İmdat Kömbe ve Şükrüye Çopur'un yaptığı genel kurul gerçekleştirildi.

Yapılan seçimlerde Silifke Kadın Meclis Başkanı İmdat Kömbe olurken, Kadın Meclisi Yönetim Kurulu üyeliklerine; Yard. Doç. Dr. Fatma İnce, Eczacı Şükrüye Çopur, Öğretim Görevlisi Müge Şenol, Mimar Özge Bölge, Yard. Doç. Dr. Pınar Yardımcı seçildiler.

Kadın Meclisi yönetim kurulu ve Başkanının seçildiği genel kurulda Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman bir konuşma yaptı. Kent konseyinin bu güne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren ve Kent Konseylerinin tarihçesine değinen Karaduman, "Kent Konseyi ortak akıl, ortak vicdan; hemşerilik hukuku, hemşerilik bilinci ve birlikte yaşama arzusu demektir. Kent Konseyi şeffaf, katılımcı, hesap verebilir, hesap sorabilir yönetim anlayışı demektir.Kent Konseyi demokratik ortam sağlandığında Atamızın işaret ettiği "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" insan demektir.Kent Konseyi katılımcılık, demokrasi ve uzlaşma kültürü demektir. Kent Konseyi tarihimize, kültürümüze, doğamıza ve bütün değerlerimize sahip çıkma, koruma ve geliştirme demektir. Kent Konseyi kaynakların etkili, verimli, adil kullanılması demektir. 21.inci yüzyılda nasıl bir Silifke sorusunun cevabını kadınlarımızla birlikte arayacağız. Bu sorumluluk içinde görev alacak arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyor ve genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise yaptığı konuşmada, "Programların yoğunluğu sebebiyle toplantının tamamında bulunamayacağı için özür dileyerek şunları söyledi:

"Adeta bit yerel parlamento özelliği taşıyan Kent Konseyi ve bütün organlarına büyük önem veriyorum. Bağımsız, özgün, demokratik ve siyaset üstü duruşuna saygı duyuyor ve bu özelliğinin bozulmaması için azami dikkati gösteriyoruz. Kadınların el atmadığı işlerden iyi bir sonuç çıkmadığını tecrübe ile biliyoruz. Bu bakımdan belediyecilik hizmetlerinde başarılı olabilmemiz için siz bayanların destek olmasını ve omuz vermesini istiyoruz. Bu amaçla seçecek olduğunuz Yönetim kurulu ve Meclis başkanının görevlerinin hayırlı olması diliyor, böyle güzel bir işi başarmak için görev ve sorumluluk bilinciyle genel kurulu katılan bütün delegelere hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum."

Seçimlere geçilmeden önceki yıllarda görev yapan Kadın Meclisi Başkanı Dr. Nesrin Esin ve Kadın Meclisi yönetim kurulu üyeleri Ayşe Ravanoğlu, Av.Harika Levent, Azize Egemen, Çiğdem Sağında ve Zahide Doğan' a hizmetlerinden dolayı Teşekkür belgesi sunuldu.

Başkan İmdat Kömbe yaptığı teşekkür konuşmasında, yönetim kurulu ve şahsı için gösterilen güvene layık olacaklarını söyleyerek süratle çalışma gruplarını faaliyete geçirip fikir ve proje üreteceklerini vurguladı. Kurulacak çalışma gruplarına delegasyon dışından da kadınlarımızın görev alabileceğini belirtti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke Kadın Meclisi Başkanlık ve Yönetim Seçimleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement