Silifke Kalesi'ndeki Kazı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Silifke Kalesi'ndeki Kazı Çalışmaları

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Kalesi'ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarını inceledi.

21.08.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Kalesi'ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarını inceledi.

Cinbir, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığındaki kazı ekibini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla önemli bir kültür varlığının turizme kazandırılacağını belirten Cinbir, kalenin tarih açısından önemli yer tuttuğunu vurguladı.

Cinbir, kalenin bir an önce turizme kazandırılması için biraz daha imkan sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Kazı ekibimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde ve değerlendirmelerde, buraya eğer yeterli imkan sağlanırsa yıllık bir milyon lira kazı bütçesi oluşturulabilirse 3 yıl içinde çalışma biter" dedi.

Kurumlar arasındaki koordinasyonla kazı çalışmalarına gereken imkanın sağlanabileceğini belirten Cinbir, şöyle devam etti:

"Bu imkan sağlandığında ve bu kazı bittiğinde, kaledeki restorasyon çalışmamızı da tamamladığımızda burada gerçekten çok farklı bir kültür varlığını turizme kazandırmış olacağız. Başta Silifke olmak üzere ülkemiz kazanacak. Daha da önemlisi burada geçmişte yaşayan ecdadımızın izlerini görebilme ve o yaşantıyı hissedebilme gibi bir şansı da yakalamış olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke Kalesi'ndeki Kazı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement