Silifke Kaymakamı Cinbir, Kazı Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Güncel

Silifke Kaymakamı Cinbir, Kazı Çalışmalarını İnceledi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Kalesindeki kazı ve restorasyon çalışmalarını inceledi.

21.08.2015 16:53  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kazı alanından detaylar - Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in konuşması - Bulunan tarihi eserlerden detaylar Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Kalesi'ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarını inceledi.Cinbir, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığındaki kazı ekibini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.Kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla önemli bir kültür varlığının turizme kazandırılacağını belirten Cinbir, kalenin tarih açısından önemli yer tuttuğunu vurguladı.Cinbir, kalenin bir an önce turizme kazandırılması için biraz daha imkan sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Kazı ekibimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde ve değerlendirmelerde, buraya eğer yeterli imkan sağlanırsa yıllık bir milyon lira kazı bütçesi oluşturulabilirse 3 yıl içinde çalışma biter" dedi.Kurumlar arasındaki koordinasyonla kazı çalışmalarına gereken imkanın sağlanabileceğini belirten Cinbir, şöyle devam etti: "Bu imkan sağlandığında ve bu kazı bittiğinde, kaledeki restorasyon çalışmamızı da tamamladığımızda burada gerçekten çok farklı bir kültür varlığını turizme kazandırmış olacağız. Başta Silifke olmak üzere ülkemiz kazanacak. Daha da önemlisi burada geçmişte yaşayan ecdadımızın izlerini görebilme ve o yaşantıyı hissedebilme gibi bir şansı da yakalamış olacağız."

Silifke Kaymakamı Cinbir, Kazı Çalışmalarını İnceledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silifke Kaymakamı Cinbir, Kazı Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement