Silifke Kalesi ve Çevresi Temizleniyor - Son Dakika
Yerel

Silifke Kalesi ve Çevresi Temizleniyor

Silifke Kalesi ve Çevresi Temizleniyor

Silifke Belediyesi, daha temiz bir çevre çalışmaları kapsamında Silifke kalesi ve çevresinde temizlik çalışması başlattı.

17.11.2016 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Belediyesi, daha temiz bir çevre çalışmaları kapsamında Silifke kalesi ve çevresinde temizlik çalışması başlattı.

Silifke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehir merkezi ve mahallelerdeki temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, temizlik işleri personellerinin kale ve çevresinde başlatmış oldukları temizlik çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Kale eteğinde özellikle Pazarkaşı Mahallesi'ne bakan tarafta etrafa saçılan çöpler tek tek toplanıp araçlarla taşınıyor. Vatandaşlarımızı her ne kadar çevreyi temiz tutmaları konusunda bilgilendirip, uyarılarda bulunsak da yeterli olmuyor. Naylon poşetler, cam şişeler, molozlar, çuvallar, evsel atıklar ve daha aklımıza gelebilecek birçok çöp yığınları oluşmuş. Silifke'ye hakim, 185 metre yüksekliğinde bir tepe üzerinde yapılmış ve ilçemizin sembolü konumunda olan kalemizin çevresini kirletmeyelim. Kalemiz sık sık yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Belediye olarak tarihi kalemizin ve etrafının temizliğini düzenli bir şekilde belirli aralıklarla yapıyoruz" dedi. Çok sık kirlenen ve ziyaretçiler için çok kötü bir görüntü oluşturan bu durumun önlenebilmesi için daha duyarlı davranılması gerektiğini kaydeden Turgut, "Çocuklarımıza daha temiz bir gelecek sağlayabilmek için hepimizin daha sorumlu davranması gerekmektedir. Şuan yapmış olduğumuz temizlik çalışmasında kalemizi daha çok kirletilmiş olarak bulduk. Elimizden geldiğince temizlemeye çalışıyoruz. Fakat vatandaşlarımızdan daha temiz bir çevre için duyarlılık bekliyoruz. Bu sebeple hepimize büyük sorumluluklar düşüyor" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke Kalesi ve Çevresi Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement