Silifke Kültür Haftası Coşkusu Başladı - Son Dakika
Yerel

Silifke Kültür Haftası Coşkusu Başladı

Silifke Kültür Haftası Coşkusu Başladı

Silifke Belediyesi tarafından 20-26 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 43’üncüsü düzenlenen ve yaşanan terör olayları nedeniyle konserlerin iptal edildiği Uluslararası Silifke Kültür Haftasının resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

21.05.2016 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Belediyesi tarafından 20-26 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 43'üncüsü düzenlenen ve yaşanan terör olayları nedeniyle konserlerin iptal edildiği Uluslararası Silifke Kültür Haftasının resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Göksu Parkında yapılan tören kültür haftası çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Silifke Belediyesi tarafından Silifke'de bir hafta boyunca organize edilen etkinlikleri önemsediğini kaydetti.

43 yıldır yapılan bu etkinliğin bugünlere kadar istişare ile geldiğini ifade eden Cinbir, "Bu etkinliklerin başta Silifkemize, Mersinimize, ülkemize iyilikler, güzellikler hayırlar getirmesini diliyorum. 1974 yılında 43 yıl önce bu etkinlik yapılırken bir araya gelinmiş, birlikte oturulmuş, birlikte düşünülmüş bütün kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin destekleri, fikirleri, düşünceleri alınarak yıl yıl gerçekleştirilip bu yıla kadar getirilmiştir. Bu önemlidir. 43.sünü yapıyorsak eğer burada istişare olduğu için önem verildiği için buraya kadar getirilebilmiştir. Başta Silifke Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut da konuşmasında, kültür haftasının ilk kez 1974 yılında Silifke müzik ve folklor festivali olarak kutlanmaya başlandığını, 1996 yılında ismi Silifke kültür haftası olarak değiştirildiğini söyledi.

Yaşanan terör olayları ve şehitlerin olması nedeniyle eğlence bölümü olan sanatçı konserlerini iptal ettiklerini vurgulayan Turgut, "Biz bu festivalin düzenlenmesinde toplumun tüm kesimleriyle nasıl bir festival düzenlenir diye istişare ettik. Ortak görüş kültür ve sanat ağırlıklı olmasıydı. Tabi festivalimizin alışılmış bir konsepti var. Bir hafta boyunca akşamları konserler olurdu. Ama bu sene bir değişiklik yaptık. Biliyorsunuz memleketimizin başında bir terör belası var. Hergün şehitlerimiz geliyor. Tabi biz günlük hayatımıza devam edeceğiz, moralimizi bozmayacağız ama bir taraftan da yüreğimiz yanıyor. O sebeple bu festivalde akşam konserlerini iptal ettik. Onun yerine tiyatro gösterilerini koyduk. Buda insanlarımızın tiyatroyu sevmesi için bir fırsat" dedi.

Başkan Turgut, festivalin başlamasından bugünlere gelene kadar emeği geçenleri kutladığını, hayatta olmayanları rahmet ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, kültür haftasının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini, şehitler nedeniyle de eğlence bölümü olan konserlerin iptal edilmesinin de çok iyi bir düşünce olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yaş kütüğüne bröve çakılıp, Kültür Haftasının açılış kurdelesi kesildi. Tören, halk oyunları ve yöresel gösterin ardından kortej geçişi ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke Kültür Haftası Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement