Silifke Muz Üretiminde de İddialı Konuma Geldi - Son Dakika
Yerel

Silifke Muz Üretiminde de İddialı Konuma Geldi

Silifke Muz Üretiminde de İddialı Konuma Geldi

Türkiye’nin önde gelen çilek üretim yerlerinden Silifke son yıllarda muz seralarıyla bu alanda da öne çıkmayı hedefliyor.

21.06.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen çilek üretim yerlerinden Silifke son yıllarda muz seralarıyla bu alanda da öne çıkmayı hedefliyor. Silifkeli muz üreticisi Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, "Silifke'de 300 dönüm muz serası yapıldı. Muzda da çilek kadar başarılı olmak amacındayız" dedi.

Türkiye'nin önde gelen çilek üretim yerlerinden Silifke'de son yıllarda örtü altı muz yetiştiriciliği de yaygınlaşmaya başladı.

İsmail Gürses yaptığı açıklamada, önemli çilek üretim merkezlerinden olan Silifke'de son yıllarda muz üretiminin yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

İlçede bir çok meyve ve sebzenin yetiştirilebildiğini ifade eden Gürses, "Biz burada çileği ön plana çıkarmışken şimdi çiftçilerimiz farklı ürünlere de geçmeye başladı. Uygun iklim ve toprak yapısı sayesinde turfanda sebze ve meyvelerin birçok yerden önce yetiştiği ilçede bu avantaj muz üretiminde de değerlendirilmek istendi. Silifke'de 300 dönüm muz serası yapıldı. Muzda da çilek kadar başarılı olmak amacındayız" dedi.

Beş dönümlük bahçesinden yaklaşık 70 ton ürün alacağını anlatan Gürses, "Bir dönüm seranın maliyeti 40-50 bin lira. Üreticilerimiz bu alana önemli yatırımlar yaptı. Bir çoğu da mevcut domates serasını değiştirerek muz üretimine başladı" diye konuştu.

Gürses, daha önce çiftçilerin domates üretimi yapılan seralarını yükseltip muz üretimine uygun hale getirerek üretime geçtiklerini söyledi.

Serasındaki muzların olgunlaşmaya başladığını belirten İsmail Gürses, "Umarım yatırımlarımızın karşılığını alırız. Şu an muzlarımızın kalitesi görülmeye değerdir. Eylül ayına çıkacak olan muzlarımızın kalitesi ve aroması ile tüm zamanların en iyi muzu olacaktır" dedi. İsmail Gürses muz üretiminin Silifke'de ilerleyen yıllarda daha da yaygınlaşacağını düşündüğünü anlatarak, bu alanda önemli bir noktaya gelmek istediklerini ifade etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke Muz Üretiminde de İddialı Konuma Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement