Silifke Osb'de İş Gücünde Ön Sırayı Kadınlar Alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Silifke Osb'de İş Gücünde Ön Sırayı Kadınlar Alıyor

Silifke Osb\'de İş Gücünde Ön Sırayı Kadınlar Alıyor

Silifke Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikalarda çalışan işçilerin bir bölümünü kadınlar oluştururken, özellikle mermer işlerinde kadınlar ön sırayı alıyor.

14.10.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalarda çalışan işçilerin bir bölümünü kadınlar oluştururken, özellikle mermer işlerinde kadınlar ön sırayı alıyor.

Tarımsal alanda ağır şartlarda çalışmaya alışkın olan Silifkeli kadınlar, fabrikalarda da erkek işi olarak bilinen ağır işleri başarıyla yapıyor. "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözünü hatırlatan Beşikdüzü OSB Müdürü Ali Kıl, "Başarılı olan fabrikalarda kadın sayısı fazla olduğu için daha başarılı oluyorlar" dedi.

Silifke OSB'de üretime geçen fabrikaların birçoğuna kadın eli değince verimliliğin arttığını ifade eden Ali Kıl, fabrikalarda birçok erkek işi olarak bilinen makineleri kadınların başarılı bir şekilde çalıştırdığını dile getirdi. Ali Kıl, Silifkeli kadınların çok ağır olmamak kaydıyla kapasitelerine göre her işi rahatlıkla yapabildiklerini kaydetti.

Silifkeli kadınların tarımsal alanda çok daha ağır şartlarda çalıştığına işaret eden Ali Kıl, fabrikalarda ise çok daha kolay işleri kolaylıkla yapabildiklerini belirtti. Kıl, "İşini severek yaptıkları için Silifkeli kadınlar sanayi fabrikalarında da başarılı. Çok farklı sektörlerde de olsa çalışıyorlar. Bunun dışında önemli olan idari kademelerde de görev alıyorlar. Yöneticilik sorumluluklarını üstleniyorlar. Burada da Silifke kadını yine erkeklerde olduğu gibi girişimcilik başarısını ortaya koyuyor. Erkeklerden geri değil. Zaman zaman da çoğu sektörde başarıları erkeklerin de önüne geçebiliyor" dedi.

Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Kıl, OSB'de kurulu bulunan fabrikalarda kadınların büyük özveri ile çalıştığını söyledi. "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözünü hatırlatan Ali Kıl, "Burada başarılı olan fabrikalarda kadın sayısı fazla olduğu için daha başarılı oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Bir mermer fabrikasında çalışan İlkay Serin, fabrikayı ilk gördüğünde bu işi kesinlikle yapamayacağını düşündüğünü ifade etti. 4 yıl önce başladığı işine halen devam ettiğini belirten Serin, "Bir bayanın kesinlikle çalışamayacağını söyledim. Çalışmaya başladıktan sonra da bu işi bayanların yapması gerektiğini düşündüm. Erkeklerin gücü kuvveti var, ama bunu bayanların da yapabileceğini ispatlamak gerekiyordu. Patronumuz da bizi işimizde destekledi. 4 yılım geçti bu fabrikada ve çok memnunum. Artık bu fabrikayı bir bayanın yönetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bayanın her yerde yapabileceğini ispatlamak istiyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Silifke Osb'de İş Gücünde Ön Sırayı Kadınlar Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement