Silivri Cezaevi'nden Tahliyeler Başladı (2) - Son Dakika
Güncel

Silivri Cezaevi'nden Tahliyeler Başladı (2)

Silivri Cezaevi\'nden Tahliyeler Başladı (2)

38 bin mahkumun yeni düzenlemelerden yararlanarak tahliye edileceğinin açıklanmasının ardından, Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmeye başlandı.

18.08.2016 01:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

38 bin mahkumun yeni düzenlemelerden yararlanarak tahliye edileceğinin açıklanmasının ardından, Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmeye başlandı.

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"a eklenen geçici maddeyle yeni düzenleme yapıldı. 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme kapsamında, denetimli serbestliğin kapsamı bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Böylece, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan ve iyi hali de göz önüne alınacak hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan bölümü, çeşitli denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilecek. Bu çerçevede Silivri Cezaevi'nden de bazı mahkumlar tahliye olmaya başladı.

Tahliye olan bir mahkum, "Allah yüzümüze güldü. Aynı şekilde benim bir abim daha Tekirdağ'da. Belki abimde çıkar. Evde onunla karşılaşırım belki" dedi. Çıktıkları için çok mutlu olduklarını belirten tahliye olan mahkumlar aileleriyle doyasıya kucaklaştı. Yakınları tahliye edilmeyen bazı ailelerin ise bekleyişi sürüyor.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri Cezaevi'nden Tahliyeler Başladı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement