Silivri'deki 'Umut Nöbeti'ni 'Kurtalan Ekspres' Üyeleri ve CHP'li Gençler Tuttu - Son Dakika
Güncel

Silivri'deki 'Umut Nöbeti'ni 'Kurtalan Ekspres' Üyeleri ve CHP'li Gençler Tuttu

Silivri\'deki \'Umut Nöbeti\'ni \'Kurtalan Ekspres\' Üyeleri ve CHP\'li Gençler Tuttu

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması amacıyla Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları önündeki 'Umut Nöbeti'ni bugün Kurtalan Ekspres üyeleri Ahmet Güvenç, Bertuğ Cemil, Bülent Güven, Cem Yalçınkaya, Volkan Seviğ, Serhat Deniz, Sezai Sarıtaş, Yunus Emre Yılmaz tutarken, CHP Bahçelievler, Sarıyer ve Avcılar Gençlik Kolları üyeleri tuttu.

03.01.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması amacıyla Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları önündeki 'Umut Nöbeti'ni bugün Kurtalan Ekspres üyeleri Ahmet Güvenç, Bertuğ Cemil, Bülent Güven, Cem Yalçınkaya, Volkan Seviğ, Serhat Deniz, Sezai Sarıtaş, Yunus Emre Yılmaz tutarken, CHP Bahçelievler, Sarıyer ve Avcılar Gençlik Kolları üyeleri tuttu.

Soğuk havaya rağmen sürdürülen 'Kurtalan Ekspres Grubu' lideri Ahmet Güvenç ile grup üyeleri yaptıkları açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasi açısından bir zorunluluk olduğuna inandıkları için, "Umut Nöbeti"ne destek verdiklerini söyledi. Güvenç, gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle suçları kesinleşmeden tutuklanmaması gerektiğini belirterek, "Bu durum, demokrasi tarihi ve basın özgürlüğü açısından kaygı verici. Ülkemizin toplumsal uzlaşı ve barışa ancak demokrasi ile ilerleyebileceğine inanan bir müzik grubu olarak, basının özgür ve etik kurallar çerçevesinde görevini yerine getirebileceği bir ortamın gerekliliğine inanıyoruz" dedi.

Kurtalan Ekspres üyeleri, tutuklu gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül'ü Pir Sultan Abdal'ın 'Dostum Dostum' türküsü ile selamladı. Öğleden sonra da Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi Imtiyaz Sahibi Ahmet Öztürk ve yazarı Mustafa Özdemir Silivri'de nöbeti devraldı.

Bu arada, CHP Bahçelievler, Avcılar ve Sarıyer Gençlik Kolları üyeleri de Silivri Cezaevi önünde yaptıkları açıklamada, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasının basit bir olay olmadığı belirtilirken, "Asla yalnız kalmayacaksınız. Sizin için buraya gelecek vatanını seven genç yürekler her zaman olacaktır" açıklaması yapıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri'deki 'Umut Nöbeti'ni 'Kurtalan Ekspres' Üyeleri ve CHP'li Gençler Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement