Silopi'de 10 Okuldaki Sandıkların Yeri Değiştirildi - Son Dakika
Güncel

Silopi'de 10 Okuldaki Sandıkların Yeri Değiştirildi

Silopi\'de 10 Okuldaki Sandıkların Yeri Değiştirildi

Silopi'de 10 okuldaki sandıkların yeri değiştirildi ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde, İlçe Seçim Kurulu, 5'i köy okulu olmak üzere 4 mahallede bulunan 10 okulda sandıkların yerini değiştirlmesine karar verdi.

16.10.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi'de 10 okuldaki sandıkların yeri değiştirildi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde, İlçe Seçim Kurulu, 5'i köy okulu olmak üzere 4 mahallede bulunan 10 okulda sandıkların yerini değiştirlmesine karar verdi.

Silopi'de, İlçe Seçim Kurulu'nca yapılan toplantı sonrası, ilçe merkezinde bulunan 4 mahalledeki 5 okul ve 5'i köy okulu olmak üzere toplam 10 okuldaki sandıkların yerlerinin değiştirilmesi kararı alındı. İlçe merkezindeki sandıklar aynı mahallede bulunan başka okullara alınırken, seçmen sayısı 50'nin altında olan köylerdeki sandıklar ise farklı köylere taşındı. Buna göre; Barbaros Mahallesi'nde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndaki sandıklar, Vatan İlköğretim Okulu'na, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Silopi Anadolu Lisesi'ndeki sandıklar, Atatürk İlköğretim Okulu'na, Şehir Harun Boy Mahallesi'nde bulunan Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlköğretim Okulu'ndaki sandıklar Vali Acun Çok Programlı Lisesi'ne ve Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Hürriyet İlköğretim ve İstiklal İlköğretim okullarındaki sandıklar Selahaddin Eyyübi İlköğretim Okulu'na taşındı.

Köylerde seçmen sayısı 50'nin altında olan Esenli, Dedeler, Kösreli köylerindeki sandıklar da, Çukurca mezrasındaki ilköğretim okulunda, Kapılı Köyü'ndeki sandıklar Aktepe Köyü'ne, Ovaköy Köyü'ndeki sandıklar ise Çiftlik Köyü Ilıcalar Mezrası İlköğretim Okulu'na taşındı.

Silopi İlçe Seçim Müdürü Abdulkadir Ecevit, "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde Silopi genelinde ilçe seçim kurulu başkanlığımızın yaptığı toplantı sonucunda, bazı mahallelerde bulunan 2 okulları bir okula döndürdük. Barbaros Mahallesi'nde bulunan Yavuz Selim İlköğretim okulunu Vatan İlköğretim okuluna, Karşıyaka Mahallesinde bulunan Silopi Anadolu Lisesini Atatürk İlköğretim okuluna, Şehir Harun boy mahallesinde bulunan Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlköğretim okulunu Vali Acun Çok Programlı Lisesine, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Hürriyet İlköğretim okulu ve İstiklal ilköğretim okulunu toplu halde Selahaddin Eyyübi İlköğretim okuluna aldık. Aynı mahallede bulunan okulları hepsini bir yere toplamış bulunmaktayız. Köylerde de seçmen sayısı 50'nin altında olan sandıkları birleştirdik.Seçmen azlığı olan Esenli, Dedeler, Kösreli köyleri Çukurca mezrasındaki ilköğretim okulunda, Kapılı köyündekini Aktepe köyüne, Ovaköy köyü ise Çiftlik köyü Ilıcalar mezrası İlköğretim okuluna alınmıştır" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de 10 Okuldaki Sandıkların Yeri Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement