Silopi'de Daib Tarafından İftar Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Daib Tarafından İftar Programı Düzenlendi

Silopi\'de Daib Tarafından İftar Programı Düzenlendi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ihracatçılara plaket verildi.

08.07.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ihracatçılara plaket verildi.

DAİB Silopi'deki ihracatçılar ile iftarda buluştu. Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, Silopi Belediye Eşbaşkanı Emine Esmer, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, ihracatçılar ve kamu kurum görevlileri katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, " Türkiye'nin 2023 ihracatçılar stratejisi 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada ihracatçı firmalarımıza çok büyük emek düşmektedir. Bu anlamda dereceye giren firmalarımızı gönülden tebrik ediyorum. Hedeflerimize ulaşmada ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak her konu da hizmete hazırız. Bu programın hazırlanmasın da emeği geçen Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği yönetim kurulu başkanı Cemal Şengel'e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel de, iftar programına katılan ve emeği geçen bütün kamu kurum temsilcilerine teşekkür ederek, "İhracatçı firmalarımızın sorunlarını çözme noktasında elimizden gelen her türlü desteği veriyorum. Yakın zaman da İpekyolu Gümrük Müdürlüğü'nün giriş salonunun bilgisayar alt yapısını yeniledik. 2016 yılı iş programımızda ekonomi bakanlığımız desteği ile hayata geçireceğimiz yeni projelerde bölgemizdeki ihracat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızı destekleyeceğiz. Yeni pazarlar bulma konusun da yurt dışındaki hedef ülkelere ticari hedef düzenleyeceğiz ve firmalarımızın yurt dışındaki bütün hareketlerini destekleyeceğiz" diye konuştu.

Şengel konuşmasının sonunda ihracatçılardan herhangi bir sorunları olduğunda kendilerine bilgi vermelerini ve bu sayede sorunlarına çözüm için katkı sunmayı istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından DAİB en başarılı 10 ihracatçı firmaya ödüllerini verdi. Ödül töreninde sırasıyla MMC firmasına ödülünü Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Safa Lojistik'e ödülünü Silopi Belediye Eşbaşkanı Emine Esmer, Bostancı Kuyumculuğa Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Karataş Kuyumculuğa Şırnak İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Erbil Ekspres'e Silopi Kaymakamı Ali Arıkan verdi.

Ödül törenini ardından Vali Ali İhsan Su ihracatçılar ile bir süre sohbet ettikten sonra otelden ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de Daib Tarafından İftar Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement