Silopi'de, DEDAŞ Binasını Ateşe Verdiler - Son Dakika
Güncel

Silopi'de, DEDAŞ Binasını Ateşe Verdiler

Silopi\'de, DEDAŞ Binasını Ateşe Verdiler

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde elektrik kesintilerini protesto eden kalabalık grup lastik yakıp yol kapattı, DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi.

30.06.2014 17:28  Güncelleme: 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde elektrik kesintilerini protesto eden kalabalık bir grup, önce İpek Yolu'nda lastik kapatarık yolu trafiğe kapattı, sonra da DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin dağıtmaya çalıştığı göstericilerin karşılık vermesi üzerine ortalık savaş alanına döndü.

TEHLİKEYİ FARK EDİP KEPENK İNDİRDİLER

Silopi'de sık sık elektriklerin kesintilerinin yaşanması üzerine kalabalık bir grup, DEDAŞ İlçe binası önünde toplandı. Kalabalığın gidererk artması üzerine durumun tehlikeli boyuta varacağını fark eden DEDAŞ çalışanları, binayı boşaltarak kepenkleri indirdi. Protestocu grup önce uluslararası İpek Yolu'nda lastik yakarak çift yönlü olarak yolu trafiğe kapattı.

KAYMAKAM GELMEYİNCE BİNAYA SALDIRDILAR

Polisin olay yerine gelmesi ile birlikte göstericiler, Silopi Kaymakamı'nın eylem yerine gelmesini istedi. Bir süre oturma eylemi yapan ve DEDAŞ aleyhine slogan atan göstericiler, kaymakamın gelmemesi üzerine de DEDAŞ binasına saldırdı. Binanın kepenklerini tahrip ettikten sonra içeri giren göstericiler, kuruma ait eşya ve evrakları dışarı çıkardı. Dışarı çıkardıkları cihaz ve evrakları ateşe veren göstericiler, polisin dağılmaları yönündeki anonsuna rağmen, DEDAŞ'a ait malzemeleri dışarı çıkarıp yakmaya devam etti. Bunun üzerine dağılmamakta ısrar eden göstericilere polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. TIR ve komyonları siper alan göstericiler de polise taşla karşılık verdi.



Elektrik kesintisi yüzünden çatışmaların yaşandığı Silopi'de, başlayan gerginlik sürüyor. Göstericiler ile polis arasında kovalamaca Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarında devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de, DEDAŞ Binasını Ateşe Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • şiyar şabalak.istanbul: TEDAŞIN ALACAK LİSTELERİNİ YAKIYORLAR:tedaşın alacak listelerini yakıyorlar..adam elektrik parası vermediği gibi benim koyunlar ılık su içecek diye kışın kuyuyu ısıtmaya çalışyır. yazın pencereler açık klima çalıştırır. KAYIP KAÇAK ORANI DİYE BENDEN ALINAN PARALAR İNŞALLAH BURUNLARINDAN GELSİN. HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUUUUNNNN. 16 10 Yanıtla Silopili: Şiyar şabalat allah senin belanı vermiş zaten benden senin üç katın para alınıyor kayserideki bir fabrikanın kaçağı benim memlekimin yarısından fazladır 0 0
  • HAKKARİLİ: Helal Olsun nede olsa Türkler öder :))) 9 16 Yanıtla 5c: onuda öderiz gerekirse bedel de öderiz ;) 0 0
  • OKU!!!: Haram lokma yiyene yazıklar olsun.. Allahıma bin şükür ki bunlar gibi nankör değilim (Bitlisli) 16 7 Yanıtla adaol: kıçınız yemiyor kürdistan topraklarında onlara elektirik parası verdiğimize şükretsinler onlarda sizin gibi yalakadır 0 0
  • memet: Türkiyenin her tarafı kaçak kullanıyor neden hep g.doğu göze çarpıyor anlamıyorum... hepinize soruyorum hanginiz kaçak elektrik kullanmıyorsunuz 13 10 Yanıtla tuhan: ben kullan mıyorum kulanıyorsam zeher zıkkımolsun 0 0
  • Türk: Kürtler böyle bir millettir. bir yahudier iki kürtler 20 3 Yanıtla
  • silopili: sonu belliydi zaten hergün keyfi müdahale günde 3 saat elektriksiz kalıyoruz. 8 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement