Silopi'de Ev Aramalarında 3 Kişi Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Ev Aramalarında 3 Kişi Yakalandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı, Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan ev aramalarında 3 kişi gözaltına alındı.

28.12.2015 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı, Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan ev aramalarında 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, BTÖ/YDG-H mensuplarınca hendek kazma, el yapımı patlayıcı madde koyma, hendek ve barikatlarda silahlı nöbet tutma ile güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı olaylarında aktif görev aldıkları değerlendirilen 4 kişinin evinde ve Silopi Belediyesi'ne ait park alanında silah ve molotof malzemelerin bulunduğu bilgisine ulaşan güvenlik güçleri arama yaptı.

S.Ö., İ.Z, M.Ö. ve D.A. isimli şahısların Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ikamet adreslerinde ve Silopi Belediyesi'ne ait park alanında yapılan arama neticesinde S.Ö. isimli şahsa ait evde; 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet USB bellek, 1 adet harici harddisk, 2 adet cep telefonu ve içerisinde 2 adet sim karta el konulurken, adı geçen şahıs yakalandı.

İ.Z. isimli şahsa ait evde; 1 adet Abdullah Öcalan'ın posteri, 1 adet Abdullah Öcalan tarafından yazılan (Hakikat Savaşçılığı) isimli kitap ve evin bahçesinde gömülü vaziyette 1 adet 2810556 seri numaralı Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 2 adet Kalaşnikof şarjör ve içerisine basılı 60 adet 7.62 mm mühimmat bulunarak el konuldu. Adı geçen şahıs yakalandı.

M.Ö. isimli şahsa ait evde; 2 adet örgütsel kitap, 1 adet masaüstü bilgisayara ait harddisk bulunarak el konuldu, adı geçen şahıs yakalandı.

D.A. isimli şahsa ait evde yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, adı geçen şahıs evde bulunmadığından yakalanamadı.

Silopi Belediyesi'ne ait park alanında yapılan aramada ağaçlık ve otlakların arasında açık vaziyette olan 1 adet kuru sıkı tabanca bulunarak el konuldu.

Yakalanan üç şahsın ilçe emniyete götürüldüğü ve sorgu işlemlerinin hala devam ettiği öğrenildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Ev Aramalarında 3 Kişi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement