Silopi'de "Gençler İçin Çözüm Zamanı Projesi" - Son Dakika
Yerel

Silopi'de "Gençler İçin Çözüm Zamanı Projesi"

Silopi Kaymakamlığı'nın AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan 35 üniversite öğrencisi Silopi ilçesine geldi Kaymakam Demirci: "Proje ile kültürümüzü ve yöremizi en iyi şekilde tanıtmış olacağız"

18.04.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi Kaymakamlığı'nın Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında yurt dışından 35 üniversite öğrencisi Silopi ilçesine geldi.

Silopi Kaymakamlığı'nca hazırlanan "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" AB desteğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında Silopi ilçesine gelen Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan 35 üniversite öğrencisi için bir otelde yemek verildi.

Kaymakam Suat Demirci, yemekte yaptığı konuşmada, yurt dışından gelen öğrencileri karşıladıklarını, öğrencilerin bir hafta boyunca Şırnak'ta kalacağını ve en iyi şekilde ağırlanacaklarını söyledi.

Yurt dışından gelen öğrencilere kültür ve yöreyi tanıtmak amacıyla Avrupa Birlik Gençlik Projesi kapsamında ortak bir program yapıldığını kaydeden Demirci, "Umarım yurt dışından gelen bu arkadaşlarımız programlarından memnun kalırlar. Proje ile kültürümüzü ve yöremizi en iyi şekilde tanıtmış olacağız" dedi.

Proje Koordinatörü Ali Bilgin ise projenin AB tarafından finanse edildiğini anlatarak, öğrencilerin 8 gün boyunca Şırnak'ta kalacağını ve çeşitli yerleri ziyaret edeceğini bildirdi.

Yemekte, Silopi Lisesi folklor ekibinin gösterisinden sonra Ukraynalı öğrenciler de yörelerine ait şarkılar söyleyerek, dans ettiler.

Polonya'dan gelen Maciek Kubilus, Türkiye'yi ilk kez ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Polonyalı Blazej Cyganik ise, Türkiye'ye ikinci gelişi olduğunu daha önce Artvin ve Sakarya'yı gördüğünü kaydederek, Şırnak'ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silopi'de 'Gençler İçin Çözüm Zamanı Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement