Silopi'de Halk Eğitim Merkezi'nce Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Halk Eğitim Merkezi'nce Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Silopi\'de Halk Eğitim Merkezi\'nce Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergi açıldı.

15.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergi açıldı.

Silopi Halk Eğitim Merkezi'nin 2014-2015 yılı içerisinde açılan kursların el emeği göz nuru ürünleri kurum binasında sergilendi. Sergiye Şırnak Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Emine Esmer, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bilen kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bilen, 2014-2015 yılın da Halk Eğitim Merkezi'nde toplamda 250 kurs açtıklarını söyledi. Bilen, "Bu kurslarımızdan 6 bin 779 öğrencimiz faydalanmaktadır. Sene sonun da yaptığımız ürünlerimizi almak için de çok güzel bir sergi hazırladık. Sergimize halkımız çok yoğun bir ilgi gösterdi. Değerli öğretmenlerimiz ve çalışma arkadaşlarımız çok güzel ürünler ortaya çıkardı. Bunlar hepsi el emeği ile yapılmış ürünlerdir. Şimdi vatandaşlarımız bu ürünleri isterlerse satın alabiliyorlar, isterlerse de gezip dolaşarak bilgi alabiliyorlar. İnşallah bundan sonra da ürünlerimizi sergileyebiliriz. Bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sergideki ürünlerin 6 aylık emeğin sonunda ortaya çıktığını ifade eden ahşap yapma kursu öğreticisi Serkan Alpman, "Eylül ayından haziran ayına kadar ki bu süreçte öğrencilerimiz çeşitli örnekler sunmuştur. Bu gün de sergimiz sayesin de bunu halka sunduk. Tabi ki yaşanan seçim sonrasın da halkın mutlu olmasından dolayı. Yeni dönemde de halkımızı kurslarımıza bekliyoruz. İnsanların kendilerini daha özgür ve rahat sağlayacağı için kurslarımıza çağırıyoruz" diye konuştu.

Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bilen, Şırnak Vali yardımcısı Mustafa Akgül'e el işlemeli Türk bayrağı motifli çerçeveyi hediye etti. Sergide ayrıca Kaymakam Ali Arıkan'a isminin yazılı olduğu kilim desenli çerçeve ve Belediye Eşbaşkanı Esmer'e de heybe hediye edildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de Halk Eğitim Merkezi'nce Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement