Silopi'de "IŞİD'li Var" Haberi İlçeyi Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de "IŞİD'li Var" Haberi İlçeyi Karıştırdı

Silopi\'de "IŞİD\'li Var" Haberi İlçeyi Karıştırdı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, IŞİD'li olduğu gerekçesiyle bir grup genç tarafından darp edilen şahıs, alıkonularak DBP ilçe binasına götürüldü.

09.10.2014 17:41  Güncelleme: 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde eski Dörtyol kavşağında bir kişi IŞİD'li olduğu iddiasıyla bir grup genç tarafından önce darp edildi, sonra alıkonularak DBP ilçe binasına götürüldü. Olayı haber alan polis, DBP ilçe binasına gidince, binanın kapısı içerdekiler tarafından kapatıldı.

IŞİD'li yakalandı söylentisi ilçede duyulunca, halk parti binasına doğru akın etti. Polisin dağılın uyarısına rağmen dağılmayan göstericilere polis, biber gazlı müdahalede bulundu.

"KAPIYI AÇIN, DIŞARI ÇIKIN"

Parti binasına yakın noktalarda toplanan bazı gruplar, İpek Yolu'nu trafiğe kapatmak istedi. Polis bu grupları da gaz bombaları ile dağıttı. Olay yerine gelen Başverimli Belde Belediye Başkanı Rabia Takas, DBP ilçe binasına gelerek içeriye girmek istedi. İçerideki şahsın kendilerine verilmesini isteyen polisler, zırhlı araçtan, Kapıyı açın dışarı çıkın. Sizinle görüşmek istiyoruz anonsu yaptı.

BAŞKANI İÇERİ ALDILAR

Anonsla birlikte kapı açılınca Başverimli Belde Belediye Başkanı Rabia Takas, içeriye alındı. İçeride yaklaşık 10 dakika kalan Takas'ın görüşmesinin ardından bir kişi, polis zırhlı aracına bindirilerek emniyete götürüldü. Başverimli Belediye Başkanı Takas'ın parti binası önünde bekleyen gruba dağılmaları yönündeki çağrısı üzerine buradaki kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Yakalanan kişinin Suriye'nin Rojava Bölgesi'nden Irak'ın Musul kentinde akrabalarının yanına gittiği oradan da Habur Sınır Kapısı üzerinden Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne geldiği öğrenildi.

Öte yandan dün kepenklerin kapalı olduğu ilçede Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasının 16'ncı yıldönümü nedeniyle bugünde kepenkler açılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de 'IŞİD'li Var' Haberi İlçeyi Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • aras: ödleri kopmuştur pkk lıların:))) 23 10 Yanıtla
  • antep: adamlar türkeyede ışid arıyor adamlar orda saklanmıyorki gidin ne gerizekalı topluluk 21 5 Yanıtla
  • cemo: Ulan amma korktunuz lan neymiş bu İŞİD hepinizi kesecek kaçın lan 10 6 Yanıtla
  • seher: Isid ruyalarinada girerse şaşma bu ötlek vatan hayinlerin beter olun pislikler 11 4 Yanıtla
  • arif: Zamaninda avrupada bazi ulkeler silah sesi falan duyunca aha ruslar geldi derlermis. Simside kurtler ne ses duyarsa isid geldi diyecek galiba 9 3 Yanıtla
  • muallim-i cahil: Şu anda yeni atanan bir öğretmenim ve iki haftadır gün yüzü göremedik buradaki halk pkk-bdp destekcisi olduğu için bir tek sözle kepenkler iniyor,millet aninda sokağa dökülüyor yazık sadece acıyorum hallerine 8 3 Yanıtla
  • seher: Isid ruyalarinada girerse şaşma bu ötlek vatan hayinlerin beter olun pislikler 3 4 Yanıtla

Advertisement