Diyarbakır ve Şırnak'ta Gergin Gece - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır ve Şırnak'ta Gergin Gece

Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde dün gece sıcak saatler yaşandı. İzinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahalede bulundu.

17.11.2014 01:26  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yüzü maskeli bir grup gösterici, içerisinde çok sayıda yolcu bulunan iki otobüsün anahtarını alıp camlarını kırdıktan sonra yakma girişiminde bulundular. Kısa süreli paniğin yaşandığı bölgede polis ekiplerinin gelmesiyle göstericiler ara sokaklara kaçtılar.

Öte yandan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yaparak yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

DİYARBAKIR'DA NELER OLDU?

YDG-H üyesi olduğu belirtilen yüzü maskeli göstericiler, ellerinde bulunan molotof kokteyli ve taşlarla yol kesip burada geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptılar.

Yoldan geçenlerin kimliklerini kontrol eden göstericiler, içerisinde çok sayıda yolcu bulunan iki halk otobüsünün anahtarını alıp yolda barikat kurdular.

Yolcuların inmemesi üzerine otobüslerin camlarını taşlarla kıran göstericiler, tam molotoflu saldırıda bulunacağı esnada haber verilmesiyle bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibini görünce karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçtı. Otobüslerin yakılması ihtimaline karşı itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletildi.

Bu arada, göstericilerin kazdığı hendeğe arka lastikleri sıkışan bir halk otobüsü yedek anahtarının getirilmesiyle itfaiye ekiplerinin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarılırken, diğer otobüsün de yedek anahtarlarının gelmesiyle kapalı olan yol tekrar trafiğe açıldı.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda yolcular kısa süreli panik yaşarken, polis ekipleri giriş ve çıkışları kontrollü bir şekilde sağladı. Polis, yüzü maskeli göstericilerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Öte yandan, aynı yerde geçen hafta da yol kapatma eylemi yapılmış, 4 otobüs durdurulmuş ve kimlik kontrolü yapılmıştı.

CİZRE'DE ORTALIK KARIŞTI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yaparak yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Cudi ve Nur mahallelerinde toplanan yüzü maskeli bir grup, Yafes ile Nusaybin caddelerine barikat kurarak araçların geçişine izin vermedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin "dağılın" uyarısına taş, molotofkokteyli ve havai fişekle karşılık veren gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Öte yandan, Cudi Mahallesi'ndeki ara sokaklara kaçan göstericiler Mezbahane Sokak'ta bulunan bir okulun dış kapısına molotofkokteyli attı. Göstericiler, olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı.

Güvenlik güçleri, olası taşkınlıklara karşı zırhlı araçlarla belirli noktalarda güvenlik önlemi aldı.

SİLOPİ'DE NELER YAŞANDI?

Silopi ilçesinde izinsiz gösteri yaparak yolu trafiğe kapatan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. İpekyolu'nda toplanan yüzü maskeli bir grup, barikat kurarak araçların geçişine izin vermedi.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayarak taş ve molotofkokteyli ile saldıran göstericilere, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Göstericiler ara sokaklara kaçtı, yol trafiğe açıldı.

Emniyet güçleri, olası taşkınlıklara karşı zırhlı araçlarla İpekyolu'nda güvenlik önlemi aldı.

Diyarbakır ve Şırnak\'ta Gergin Gece
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır ve Şırnak'ta Gergin Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • pasurlu: NASIL Bİ ZİHNİYETSİNİZ LA. POLİS GELMESE OTOBÜSÜN İÇİNDE KENDİ HALKINIZI YAKACAKSINIZ 26 4 Yanıtla
  • kebapci: Bıktık bu haberlerden bunları yakalayıp ırak suriyeye göndereceksin bir daha ülkeye sokmayacaksın 23 4 Yanıtla
  • Şırnaklı: Sessiz bir şekilde yeter diyoruz ! Allahtan bulasınız Nedir bu yaptıklarınız ? Bir halkın geleceği bu tip cahil insanların eline düşmesi kadar acı bir şey yoktur. . . 20 1 Yanıtla
  • serdar: bu millete yaptığınız yazık artık 19 1 Yanıtla
  • hatice: bunlar tam gerizekalı. kendi halkını yakacaklardı polis gelmeseydi 16 3 Yanıtla
  • kara murat: BENDE KURDUM SIZE YAZIKLAR OLSUN SIZ DIŞ ÜLKENIN AJANISINI 13 3 Yanıtla
  • börtecine: Eskiden diyarbakır dedinmi karpuz akla gelirdi bereket duyardık. Şimdilerde terör başkenti oldu yazık 13 1 Yanıtla
  • istanbul: hdp taleplerinin kabul görmesini saglamak icin bunlar yapiliyor, normal halk yok, sadece ellerine para verilen gencler, pkk elebaslari uzaktan seyirci, sonrada ara sokaklara kaçtılar. 8 3 Yanıtla
  • GORGOR: DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA İNSİYATİF TAMAMEN P. K. K. 'DADIR. P. K. K. ASKER VE POLİSE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİYOR, 3 İLÇEDE ÖZERKLİK İLAN ETMİŞTİR. KENDİ GÜVENLİK YAPILANMALARINI OLUŞTURMUŞLARDIR VS. VS. VS. DAHA BİR ÇOK ÖRNEK VEREBİLİRİZ, DAHA HÜKÜMET KALKMIŞ ÇÖZÜM SÜRECİNDEN BAHSEDİYOR. BU ÇÖZÜLME SÜRECİDİR. ÇÖZÜM TEK TARAFLI OLMAZ, MAALESEF TÜRKLERİN İTİBARI YERLE BİR EDİLMİŞTİR, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLATILMIŞTIR. 8 3 Yanıtla
  • can: çözüm süreci dendiğinde ne anladığınız ortada çözüm süreci aslında türkiyenin demokratikleşme sürecidir yani bu sadece pkk için yapılan bişey değil ülke demokratikleşince zaten pkk de istediğini almış olacak bu neden bu kadar insanlara batıyor anlamıyorum demokrasi her kes için gerekli bişey bana ver ona verme demek olurmu hiç 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement