Silopi'de Kan Davası Barışla Noktalandı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Kan Davası Barışla Noktalandı

Silopi\'de Kan Davası Barışla Noktalandı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2 ay önce halı sahada oynanan futbol maçı sırasında 22 yaşındaki Metin Bağlan'ın öldürülmesi, Sevkan Onuk'un yaralanması üzerine 'Sperti' ile 'Uysal' aşiretleri arasında başlayan husumet, bugün binlerce kişinin...

15.07.2012 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2 ay önce halı sahada oynanan futbol maçı sırasında 22 yaşındaki Metin Bağlan'ın öldürülmesi, Sevkan Onuk'un yaralanması üzerine 'Sperti' ile 'Uysal' aşiretleri arasında başlayan husumet, bugün binlerce kişinin katıldığı yemekle barışla sonuçlandı.

Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan, Silopi Müftüsü Mehmet Nurullah Aktaş'ın, çabaları sonucu 2 aşiret barışmaya ikna edildi. Uysal aşiretinin önde gelen isimlerinden Hasan Onuk'un evinde bir araya gelen iki aşiret üyeleri, burada öpüşerek barıştı. Barış yemeğinde Kürtçe ve Türkçe konuşan Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, şöyle dedi:

"Bu iki aile yıllarca birlikte yaşadı, bir birlerini saydı, sevdi. Tabii insanoğlu her zaman hata edebilir. Bir yanlışlık oldu, bir hata işlendi. Her iki aile de bir necabet (Asalet), büyük bir olgunluk gösterdiler. Allah, onlardan razı olsun. Bugün hepimizi sevindirdiler. Örnek bir davranışta bulundular."

MSY(GG/İD) - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Kan Davası Barışla Noktalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement