Silopi'de Mahsur Kalan Suriyeliler Irak'a Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Mahsur Kalan Suriyeliler Irak'a Gönderildi

Silopi\'de Mahsur Kalan Suriyeliler Irak\'a Gönderildi

IŞİD’ın Suriye’nin Kobani kentine yönelik saldırılarından kaçan Suriyeli aileler, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçiş yaptı.

03.03.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'ın Suriye'nin Kobani kentine yönelik saldırılarından kaçan Suriyeli aileler, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a geçiş yaptı.

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan 25 Suriyeli aile, 1 hafta önce Silopi ilçesine geldi. 1 hafta boyunca Habur Sınır Kapısı yakınlarında ve ilçe merkezinde beklemeye başlayan aileler, pasaportları olmadığı gerekçesiyle sınır kapısından giremiyordu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilileri ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi yetkililerinin görüşmeleri sonrası 25 Suriyeli aile, Irak'a geçiş yaptı. Suriyeli aileler, "5 gündür burada bekliyoruz. Kobani'den geliyoruz, ne paramız var ne yiyeceğimiz var. Çocuklarımız var, yaşlılarımız var çok mağduruz" dedi.

Halep'ten geldiğini söyleyen bir diğer Suriyeli kadın ise, kocasının hasta olduğunu ve kısa bir süre önce ameliyat geçirdiğini söyledi. Kobani'den geldiğini belirten kadın, evlerinin yakılarak yıkıldığını dile getirdi. Kobanili kadın, "Evlerimiz yıkıldı. Çocuklarımız aç kaldı. Ne yapacağımızı bilemedik en son Irak'a gitmeye karar verdik. Mağduruz, 5 gündür burada bekletiliyoruz" diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı'nda yaklaşık bir hafta boyunca bekleyen Kobanili aileler Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gönderilen minibüslerle Irak tarafına gönderildi. IKBY yetkililer Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye gelerek sınırda bekleyen ailelerin kimlik sorgulamaların yaptıktan sonra minibüslere bindirerek Irak'a götürdü. IKBY yetkilileri sadece Kobani bölgesinden gelen aileleri Irak tarafına götüreceklerini ve orada bulunan kamplara yerleştireceklerini söyledi. Habur Sınır Kapısı'nda bekleyen aileler ise bir hafta boyunca sınırda beklediklerini ve çok sıkıntılar çektiklerini çocuklarının hasta olduklarını söyledi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Mahsur Kalan Suriyeliler Irak'a Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement