Silopi'de Mezra Öğrencileri İlk Kez Tenis Oynayıp, Boks Yaptı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Mezra Öğrencileri İlk Kez Tenis Oynayıp, Boks Yaptı

Silopi\'de Mezra Öğrencileri İlk Kez Tenis Oynayıp, Boks Yaptı

Şırnak'ın Silopi İlçesi Yankale Köyü Ceylan Mezrası'nda eğitim alan öğrenciler ilk kez tenisle tanışıp, boks yaptı.

20.10.2014 15:22  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi Yankale Köyü Ceylan Mezrası'nda eğitim alan öğrenciler ilk kez tenisle tanışıp, boks yaptı.

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan, 'Köy okulları spor ile buluşuyor' projesinin ilk ayağı Yankaya Köyü, Ceylan Mezrası'nda 120 öğrencisi bulunan Ceylan İlk ve Ortaokulu'nda hayata geçirildi. Proje kapsamında okuldaki öğrenciler, açık havada 4 farklı spor dalında önce eğitim aldı, daha sonra tenis, basketbol, masa tenisi ve boks branşlarında antrenörlerin gösterdiği şekilde eğitim alan öğrenciler, spor yapmanın keyfini yaşadı.

"HEDEF, KÖY OKULUNU KOLEJE DÖNÜŞTÜRMEK"

Ceylan İlk ve Ortaokulu Müdürü Aydın Vural, Şubat ayına kadar okullarını ilk köy koleji haline çevirmeyi hedeflediklerini, bu çerçevede çalışmalara başladıklarını belirterek, "İlk somut adımımız bir spor şöleniydi. Okulumuzda spor şöleni için ilçe gençlik spor müdürlüğündeki antrenörlerle görüştüm. Onların da böyle bir projeleri olduğunu öğrenince, bugün bu buluşmayı gerçekleştirdik. Okulumuzun bahçesinde öğrencilerimizin sevinç içerisinde yaptıkları spor şölenine şahitlik etmekteyiz. İki güzel düşünce buluştu ve çocuklar hayatında ilk defa boks eldiveni giydi, ilk defa tenis raketi aldı ellerine. Öğretmenlerimiz de iyi ki böyle bir proje yapıldı diye bize destek verdi. Şubat ayına kadar Türkiye'nin ilk köy kolejini Ceylan Mezrası'nda oluşturacağız" dedi.

"BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLMAYAN KÖY OKULLARI SIRADA"

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde sportif eğitim uzmanı olarak görev yapan Enver Yılmaz, öğretmen Aydın Vural'ın böyle bir projesined ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Yılmaz, "İlk olarak basketbol, tenis ve boks malzemeleri ile çocukların daha önce görmemiş oldukları malzemeleriyle kullanmalarını sağladık. Böylece bir sosyal aktivite sağladık. Projemiz kapsamında beden eğitimi öğretmeni olmayan diğer köy okullarını da ziyaret edeceğiz" dedi.

Okul öğrencileri de, ilk kez boks, masa tenisi oynamamının mutluluğunu öğretmenleriyle yaptıkları karşılaşmada yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Mezra Öğrencileri İlk Kez Tenis Oynayıp, Boks Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement