Silopi'de Öğrenciler Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Silopi\'de Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sokağa çıkma yasağını kısmen kaldırılmasının ardından bugün 39 bin 128 öğrenci ders başı yaptı.

25.04.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sokağa çıkma yasağını kısmen kaldırılmasının ardından bugün 39 bin 128 öğrenci ders başı yaptı. Öğrenciler eğitimlerini sürdürüp, karnelerini almak istediklerini dile getirdi.

Silopi'de 5 Nisan'da PKK'lıların düzenlediği 1 polisin şehit olduğu saldırının ardından PKK'lılara etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar nedeniyle konulan sokağa çıkma yasağı 24 Nisan'dan itibaren 04.30-21.30 saatleri arasında kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından ilçedeki 39 bin 128 öğrenci bugün ders başı yaptı. Daha önce 14 Aralık ile 19 Ocak arasında ilan edilen ve yarı dönem tatiline denk gelen yasakta karne alamayan öğrenciler, bu dönem karne almak istiyor. Sınıfları dolduran öğrenciler derslerine kaldıkları yerden devam ediyor. Beden eğitimi dersi alan öğrenciler okula ait bahçe ve voleybol sahasında spor yapıyor.

Öğrencilerden Navdar Evgin bugün ders başı yaptıkları için çok mutlu olduğunu belirtirken, Zeki Babrak, "Sokağa çıkma yasağı olunca hepimiz çok üzüldük. Okullar yine tatil olmuştu. Çok üzüldük derslerimizden geri kaldık. Bizde istiyorduk İstanbullular gibi derslerimiz aynı olalım ama olmadı. Şimdi okullar açıldı derslerimiz gerideyiz ama ne kadar geride de olsak okullar açıldı mutluyuz" dedi.

Kübra Katılmış ise, "Önce okullar kapandığı için biz çok üzüldük. Derslerimizi çalışıyorduk her gün. Bugün okula geldik, beden dersimiz var. Çok mutluyuz. Bir daha okulların kapatılmasını istemiyoruz. Artık karnemizi almak istiyoruz. Birinci karnemizi almadık ikinci karnemizi almayı çok istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Öğrenciler Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement