Silopi'de Şehitler İçin Kürtçe Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Şehitler İçin Kürtçe Mevlit Okutuldu

Silopi\'de Şehitler İçin Kürtçe Mevlit Okutuldu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından, terör mağdurularına verilen iftar ardından, şehitler için Kürtçe mevlit okutuldu.

04.07.2016 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından, terör mağdurularına verilen iftar ardından, şehitler için Kürtçe mevlit okutuldu.

Şırnak'ta devam eden sokağa çıkma yasağı ve tamamlanan operasyonlardan önce Silopi'ye yerleşen terör mağduru kadınlara AK Parti İl Kadın Kolları tarafından iftar verildi. İftara AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Atan, İlçe Başkanı Aylin Ökten, kadın kolları üyeleri ve terör mağduru aileler katıldı. İftarın açılmasının ardından Fatma Tetik, Şırnak genelindeki çatışmalarda yaşamlarını yitirenler için Kürtçe mevlit okudu. Mevlit okunması ardından konuşan Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Atan, şöyle dedi:

"Bir kardeşiniz olarak sizden rica ediyorum; Ne olursunuz memleketimize sahip çıkalım. Bütün sokaklar bizim. Cizre, Silopi bizimdir. Çocuklarımızın elinde silah değil, kalem olmalı. Kürtlüğümüz ile gurur duyuyoruz. Mahallelerimize çukur kazmaya, çocuklarımızın eline silah vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Pırıl pırıl gençlersiniz. Yarın sizin de evlatlarınız olacak. Hep beraber, bu güzel Ramazan'da hepimiz çocuklarımıza, ailelerimize sahip çıkalım. Memleketimizde çok şehit verdik, çok kan döküldü bu topraklar uğuruna. Ama inanıyoruz ki, çok güzel günler bizi bekliyor. Barış ve kardeşlik sağlanacak. Umut ediyorum ki bir daha bu topraklarda şehit haberi duymayalım. Ne yazık ki Beytüşşebap'ta da bir Mehmetçiğimizi şehit verdik. Bütün şehitlerimiz için mevlit okuttuk, ruhları şad olsun."

Programın sonunda AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, çocuklara oyuncak, terör mağduru annelere de şal hediye etti.

- Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Şehitler İçin Kürtçe Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement