Silopi'de Tiyatro Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Tiyatro Yarışması Düzenlendi

Silopi\'de Tiyatro Yarışması Düzenlendi

Silopi Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan 'Öğrenciler tiyatro ile buluşuyor' projesi kapsamında lise öğrencileri yazdıkları senaryolarla bir birleri ile yarıştı.

12.05.2015 14:59  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan 'Öğrenciler tiyatro ile buluşuyor' projesi kapsamında lise öğrencileri yazdıkları senaryolarla bir birleri ile yarıştı.

Silopi Koç İlk ve Ortadkulu konferans salonunda sergilenen tiyatro gösterilerine jüriler puan verdi. Toplamda dokuz lisenin katıldığı 'Öğrenciler tiyatro ile buluşuyor' projesi yarışmasında öğrenciler töre, kız çocuklarının zorla evlendirilmesi ve farklı konular da kendi yazdıkları senaryoları sahnede canlandırdı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Danışmanı Mustafa Albayrak, şu ana kadar üç okulun skeçlerinin sahnelendiğini ve puan vermekte zorlandıklarını belirtti. Mustafa Albayrak, "İlçe Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 'Öğrenciler tiyatro ile buluşuyor' adlı bir proje gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin bu proje ile sanata biraz daha yönelecekleri kanaatindeyiz. Silopi'de ilk defa böyle bir etkinlik oluşturuyoruz. Diğer bir amacımız da 2014-2015 eğitim yılının monotonluğundan kurtarmaktır. Öğrencilerimiz gerçekten de rollerini o kadar güzel yapıyorlar ki ben ve diğer arkadaşlarım puan vermekte çok zorlanıyoruz. Cuma günü öğleden sonra son okulumuz hazırladığı tiyatrosunu sahneleyecek ve dereceye giren okullarımızı belirleyeceğiz" dedi.

Albayrak, birinci, ikinci ve üçüncü olan okula 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde ödüllerinin verileceğini sözlerine ekledi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de Tiyatro Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement