Silopi'de Yasaklı Nevruz'a Polis Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Yasaklı Nevruz'a Polis Müdahale Etti

Silopi\'de Yasaklı Nevruz\'a Polis Müdahale Etti

Silopi'de yasaklı Nevruz'a polis müdahale ettiŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde Valilik tarafından izin verilmemesine rağmen HDP'liler tarafından ilçe binasında önünde yapılan Nevruz kutlamasına polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz bombaları ile müdahale etti.

19.03.2016 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi'de yasaklı Nevruz'a polis müdahale etti

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde Valilik tarafından izin verilmemesine rağmen HDP'liler tarafından ilçe binasında önünde yapılan Nevruz kutlamasına polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sırasında yer düşen bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Şırnak Valiliği'nce il genelinde Nevruz kutlamalarının yasaklanmasına rağmen Silopi HDP ilçe örgütü tarafından bugün parti binası önünde Nevruz kutlaması gerçekleştirildi. Nevruz kutlamasına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP ilçe yöneticileri ve 200 kişi katıldı. Kürtçe müzikler ile yapılan Nevruz kutlamasının bulunduğu alana çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler ile HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın görüşmesinin ardından Sarıyıldız vatandaşları dağılmaları için uyardı. Uyarının yapıldığı sırada polis tazyikli su ve biber gazı ile Nevruz'a katılanlara müdahale etti. Müdahaleler sırasında yere düşen bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Olayın yaşandığı polise taş atıp ara sokaklara kaçan yaklaşık 10 kişi gözaltına alındıktan sonra olaylar sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Yasaklı Nevruz'a Polis Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement