Silopi'de Yüzleri Kapalı Grup Nöbet Kulübesine Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Yüzleri Kapalı Grup Nöbet Kulübesine Saldırdı

Silopi\'de Yüzleri Kapalı Grup Nöbet Kulübesine Saldırdı

Genelkurmay Başkanlığı, Silopi'de yüzleri kapalı bir grubun bir nöbet kulübesine havai fişek ve uzun namlulu silahlarla ateş açarak saldırdığını açıkladı.

15.02.2015 13:50  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Silopi'de yüzleri kapalı bir grubun bir nöbet kulübesine havai fişek ve uzun namlulu silahlarla ateş açarak saldırdığını bildirdi.

HAVAİ FİŞEKLE VE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Silopi Şırnak'ta Bölücü Terör Örgütüne müzahir yüzleri kapalı dört-beş kişilik bir grup, General Zeki Durlanık Kışlası Lojmanlarının kuzeyinde yer alan Şehit Harun Boy Mahallesindeki bir sokaktan (kışlaya yakın), kışladaki bir nöbet kulübesine 25-30 adet havai fişek atıldığı belirtilerek aynı anda uzun namlulu silahlarla 50-60 el ateş açıldığı kaydedildi.

Nöbetçilerin havaya ateş açması üzerine anılan mahalleden açılan ateşler kesildiği, saldırgan şahısların kaçarak bölgeden uzaklaştıkları vurgulanarak "Olay sonrasında Kışla Ani Müdahale Kuvveti, bir Kobra aracı ile kışlada ateş edilen mevkiye sevk edilerek bölge kontrol altına alınmış, olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir" denildi.

BİR TERÖRİST YAKALANDI

Bölücü terör örgütü bir teröristin, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi İstasyon Mahallesinde, güvenlik güçleri tarafından, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı belirtilerek olayla ilgili olarak, Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen arazi araması neticesinde, toprağa gömülü olarak, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet savunma tipi el bombası, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü,

150 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 adet kütüklük ele geçirildiği kaydedildi.

Bitlis Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, adli tahkikat başlatıldığı kaydedilerek ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemelerin muhafaza altına alındığı bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Yüzleri Kapalı Grup Nöbet Kulübesine Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement