Silopi Kaymakamı, Köydeki Öğrencilerin Hayallerini Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Silopi Kaymakamı, Köydeki Öğrencilerin Hayallerini Gerçekleştirdi

Silopi Kaymakamı, Köydeki Öğrencilerin Hayallerini Gerçekleştirdi

Şırnak'ın Silopi İlçesi Kaymakamı Ali Arıkan, kendisine mektup yazan 19 öğrencinin isteklerini yerine getirdi.

13.05.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi Kaymakamı Ali Arıkan, kendisine mektup yazan 19 öğrencinin isteklerini yerine getirdi. Bisiklet, tablet, MP4 ve oyuncakları hayal eden köy öğrencilerin bu hayali gerçek oldu.

Silopi Ceylan Köyü İlkOKUL ve Ortaokulu öğrencilerİ, 24 Nisan'da Silopi İlçe Kaymakamı Ali Arıkan'a, "hayallerini yaz" projesi kapsamında mektup göndererek çeşitli isteklerde bulundu. Mektupları alan Kaymakam Ali Arıkan, öğrencilerin mektupta hayal ettiklerini gerçekleştirdi. Silopi Kaymakamlığı toplantı salonunda öğrencileri ağırlayan Kaymakam Arıkan, onlarla bir süre sohbet etti. Arıkan, daha sonra öğrencilere başka istekleri olup- olmadığını sordu. Öğrenciler de, okul müdürleri Aydın Vural'ın gelecek dönemde de okullarında kalmalarını istedi. 19 öğrencinin istedikleri bisiklet, tablet, mp4 ve oyuncaklar sırasıyla öğrencilere tek tek dağıtıldı.

Kaymakam Arıkan, dağıtım sonrası makamında ağırladığı öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi. Öğrenciler de, Kaymakam Arıkan fotoğrafının üzerine yazdıkları şiirin yeraldığı bir tabloyu Kaymakam Arıkan'a hediye etti. Kaymakam Ali Arıkan, yaklaşık 2 ay önce öğrencilerin kendilerine isteklerinin yer aldığı bir mektup gönderdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bizler de çocuklarımızın yazmış oldukları mektupları okuyarak, onların isteklerini yerine getirmek istedik. Bu bağlamda çocukların gözlerindeki mutluluğunu görmek, hakikaten bizleri çok onure etti. Ben böylesi güzel bir projeye imza attığı, çocuklarımızı sevindirdiği için okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Kendisi gerçekten okulda çocuklarımıza özgüveni aşılayarak, onların hayata başarılı bir adım atmasını sağlamaya çalışıyor. Öyle başarılı, özverili iyi insanlara her zaman ihtiyaç var. Huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum."

Ceylan İlk ve Ortaokulu Müdürü Aydın Vural da proje hakkında bilgi vererek, "Öğrencilerimizin ilçe kaymakamımıza isteklerini, taleplerini, hayallerini yazmaları için bir proje başlatmıştık. Bu bağlamda kaymakam beye teslim ettiğimiz mektuplar yerini buldu. Hangi öğrencimiz, neyi istemişse, ilçe kaymakamımız bugün burada öğrencilerimize teslim etti. Çocuklarımı sevindirdiği için ilçe kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrencilerden Halil Sulmaz da istediği MP4'e kavuşmaktan çok mutlu oldğunu belirtirken, Melis Mungan ise, "Kaymakam bey, yazdığımız mektuplarımıza cevap verdi. Ben kendi adıma tablet istemiştim. Allah razı olsun, bana bir tablet verdi. Ben çok mutluyum. Kaymakamın elinden tablet almaktan büyük mutluluk duydum" ifadelerini kullandı. - Silopişırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi Kaymakamı, Köydeki Öğrencilerin Hayallerini Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement