Silopili Vatandaş, Yaralı Peçeli Baykuşu Veterinere Götürdü - Son Dakika
Güncel

Silopili Vatandaş, Yaralı Peçeli Baykuşu Veterinere Götürdü

Silopili Vatandaş, Yaralı Peçeli Baykuşu Veterinere Götürdü

Türkiye'de nadir bulunan kuş türleri arasında yer alan peçeli baykuş, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kanadı kırık olarak bulundu.

04.08.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de nadir bulunan kuş türleri arasında yer alan peçeli baykuş, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kanadı kırık olarak bulundu. Sabah saatlerinde işe giden Mustafa Sansur, sokakta bulduğu ve kanadı kırık olan Peçeli Baykuş'u eve götürerek tedavi etti.

Silopi Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan Mustafa Sansur, bugün sabah saatlerinde işe giderken, sokakta gördüğü yaralı peçeli baykuşu alarak eve geri döndü. Evine getirdiği baykuşun sağ kanadının kırık olduğunu gören Sansur, kendi imkanlarıyla baykuşa ilk müdahalesini yaptı. Sansur, daha sonra baykuşu veterinere getirerek tedavisini sağladı.

Türkiye'de çok ender görülen baykuş türlerinin başında gelen ve yüzü kalp şeklinde olan peçeli baykuşun tedavi edilen kanadının iyileşmesinden sonra yeniden doğaya bırakılacağını belirten Sansur şöyle dedi:

"Baykuşu işyerime giderken yolda gördüm. Kanadı kırık bir vaziyetteydi ve aciz bir şekilde bekliyordu. Tedavi etmek amacıyla eve getirdim. Burada tam teşekküllü yaban hayvanları koruma merkezinin kurulmasını isterdim. Zaman zaman karşılaşıyoruz. Böyle olağanüstü durumlarda hayvanlar şehir merkezine kaçıyorlar. Bu hayvanın Cudi Dağı'ndaki yangından kaçarak Silopi ilçe merkezine geldiğini düşünüyoruz. Daha önce yine karşılaştık. Yangın söndürmeye giderken keklik, bıldırcın ve değişik yaban hayvanlarının yangından kaçarak ilçe merkezlerine geldiklerine şahit olduk." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopili Vatandaş, Yaralı Peçeli Baykuşu Veterinere Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement