Silopililerden 'Darbe Girişimine' Tepki - Son Dakika
Yerel

Silopililerden 'Darbe Girişimine' Tepki

Silopililerden \'Darbe Girişimine\' Tepki

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

16.07.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Esnaf Celal Bilgeç, dün geceden beri yaşanan darbe girişiminin bir vahşet niteliğinde olduğunu belirterek, "Ceplerinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorlar ama Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar. Bunların terörden hiçbir farkı yoktur. Amaçlarına ulaşmayacaklar bunu kınıyoruz" dedi.

İrfan Bilen, "Devletin silahlarını ve zırhlı araçlarını kullanarak 70'li yıllardaki gibi davranan ordumuzun içindeki bu hainler emellerine ulaşmayacaktır. Asker bizim göz bebeğimizdir. Ancak namlusunu millete çevirmiş, emrini komutanlarından değil de başka yerlerden alan ve kalkışmaya katılan bu insanlar Türk askeri olamaz" diye konuştu.

Selahattin Dizlek, bölge halkı olarak darbe girişimini kınadıklarını belirterek, seçilmiş iktidara yönelik yapılan bu girişimin karşısında olduklarını kaydetti. Dizlek, "Halkın iradesine yönelik meydana gelen bu girişimi bu tür girişimlerin bir daha olmaması ümidini taşıyoruz. Halk olarak her halükarda seçilmiş iktidarın yanındayız" ifadelerinde bulundu.

Eğitim Bir-Sen Silopi İlçe Başkanı Bilal Aksoy ise, darbe girişiminin halkın desteği ile olumsuz olduğunu belirtti. Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu süreç içerisinde devletimize, milletimize, hükümetimize bağlılığımızı halkımız bir kez daha kanıtlamış oldu. Cumhurbaşkanımız halkın sokaklara çıkması talimatında bulundu. Demokrasiye olan güvenimiz ile bizler meydanlarda olacağız. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatı gelmeyene kadar meydanlardan ayrılmayacağız. Darbeye karşı dimdik ayakta duracağız. Türkiye'nin demokrasiye olan inancı ve halkın demokrasiye olan güveni tamdır. Dolayısıyla tüm dünyaya, darbecilere, paralelcilere darbenin Türkiye'de artık yerinin olmadığını ve bundan sonra yapılacak her türlü girişimin bertaraf edileceğini, hükümetimizin yanında olduğumuzu tüm Türkiye'ye duyuruyoruz." - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopililerden 'Darbe Girişimine' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement